Kedves Olvasók! A londoni olimpia idején a személyes hangvételű blogban elárultam: már dolgozom A magyar judo aranykönyvén. Néhány hónapja még csak álmodoztam róla, s most már a kezembe is vehetem. Remélem, hamarosan sok judóshoz eljut!



Igazán kalandos időszak volt. Tavasszal készítettem az első interjút, aztán íródtak a fejezetek szépen sorban, talán mondani sem kell, "félidőben" milyen nagy lökést adtak a munkának a Londonban történtek. Az olimpián fantasztikusan szerepeltek judósaink, akik újra olyan magasra emelték a sportágat hazánkban, mint tették azt 1992-ben a judós „Aranycsapat” tagjai.

Hónapokon át dolgoztunk a könyvön – a saját területükön kitűnő szakemberek segítették az ügyet, s a judóból is komoly szakmai segítséget kaptam –, mire elkészült a tizenkilenc fejezet és az 1951-től valamennyi olimpia, világ- és Európa-bajnokság dobogósait, felnőtt magyar bajnokokat felsoroló eredménylista, mire összegyűlt a megfelelő, igazi ritkaságokat is tartalmazó képanyag, mire alakot öltött – előbb csak a számítógép monitorján, aztán a nyomdai gépeken – ez a dédelgetett kiadvány.

Szerettem volna általa felidézni a magyar judo legnagyobb sikereit, egy olyan könyvet készíteni, amelyre igazán büszke lehet valamennyi magyar judós. Néhány nap múlva kiderül, hogy az Olvasók szerint ez mennyire sikerült.

Jövő héten lesz A magyar judo aranykönyve sajtóbemutatója, amelyre a könyv valamennyi főszereplőjét várjuk, talán még sosem volt arra példa, hogy jelen legyen együtt a magyar judo összes felnőtt olimpiai, világ- és Európa-bajnoka. Nevezzük is meg őket: Kovács Antal, Braun Ákos, Tuncsik József, Hajtós Bertalan, Csák József, Tolnai László, Nagy Zsuzsa, Csősz Imre, Ungvári Miklós, Hadfi Dániel, Mészáros Anett és Joó Abigél. A könyvben közéjük tartozik egy szomorú történelmi korszak sajátos eseményének, az "ellenolimpiának" aranyérmese, Nagysolymosi Sándor is, de jelen lesznek edzőik, kapitányaik, sporttársaik, barátaik is.

A történtekről nem maradnak majd le a Judoinfo olvasói sem, ígérem, mindenről részletesen beszámolunk! Már csak néhány nap…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland)