Az oszakai Grand Slam-torna után kiadott világranglista dönt arról, hogy kik léphetnek tatamira a december 15-én rajtoló World Judo Masters versenyén. Hat honfitársunk készülhet!




Tóth Krisztián (fehérben) a világranglista harmadik helyéről indulhat Kuangcsouba


A meghívásos szupertornán minden súlycsoportban a világranglista első tizenhat helyezettje kap automatikusan indulási jogot, ez most öt válogatott judósunk esetén érvényes: Tóth Krisztián (90 kg, Pénzügyőr SE, 3. a világranglistán), Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE, 8.), Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya, 8.), Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE, 14.) és Karakas Hedvig (57 kg, BHSE, 15.) már biztosan ott lehet Kuangcsouban!

Jó eséllyel Gercsák Szabina is indulni fog: a DVTK-Miskolci JC 70 kilogrammos sportolója a 18. helyen áll a világranglistán, vagyis két versenyző visszalépése esetén ő is kaphat meghívót. Erre valószínűleg sor kerül, hiszen máris megvan a két „kieső”, a japánok egyelőre nem nevezték a világelső Arait, a holland Polling pedig az áprilisi Európa-bajnokság óta nem versenyez.

A Mesterek Tornája amolyan „bónusztorna”, a komoly, 294 ezer dolláros pénzdíjazásnál is fontosabb, hogy az itt elért eredmény után is kapnak a résztvevők olimpiai pontokat, ráadásul csaknem egy világbajnokságnak megfelelő mértékben. Mondani sem kell: aki a Masters-en indulhat, hatalmas lépést tehet a 2020-as tokiói olimpia felé…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)