Március végén lejár a támogatóinkkal kötött kétéves szerződésünk, de a munkánkat továbbra is az eddig megszokott lendülettel szeretnénk végezni. Minden olvasónkat arra kérjük, ha van rá lehetősége, és támogatásra méltónak tartja honlapunkat, küldetésünket, lépjen be a támogatók közé. Nagyon sokat jelentene számunkra, ha csatlakozna a Judoinfo Támogatói Klubhoz, ennek lehetőségeiről a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudunk tájákoztatást nyújtani.




Immár több mint tíz esztendeje a Judoinfo Támogatói Klub segítségével működik a sportág információs honlapja. 2008-ban Zatik József kezdeményezésére indult útjára az a példátlan sportági összefogás, amely a mai napig életben tartja ezt az információs portált. A hasonló, sportági hírportálok között nem találunk még egyet, amelyet a sportág egyesületei, kedvelői, aktív és kevésbé aktív résztvevői ilyen széles körű összefogással, önkéntes alapon segítenének.

Reményeink szerint támogatóink is értékelik azt, hogy minden igyekezetünkkel a Judo ügyének támogatásáért dolgozunk. A legfőbb szempont számunkra a pozitív üzenetek megjelenítése, meggyőződésünk, hogy csak ez szolgálja jól szeretett sportágunkat.

Felsorolni is nehéz lenne a sok sikert, amit a támogatók segítsége nélkül nem érhetett volna el a Judoinfo, amelynek működését 2011-ben a Magyar Olimpiai Bizottság média oklevéllel díjazta. A Judoinfo sikerének köszönhető, hogy a hivatalos magyar médiadelegáció tagjaként részt vehettünk a londoni és a riói olimpián, csak néhány kiemelt sportág hasonló tematikájú sajtóterméke kerülhetett be az akkreditált médiumok közé.

Részt vehettünk a 2017-es budapesti judo világbajnokság és a 2013-as Európa-bajnokság, a korábbi Hungária-kupák és a napjainkban is működő Budapest Judo Grand Prix-k médiamunkájában. Időközben a sportág hazai történetével foglalkozó könyv, „A magyar judo aranykönyve” két rangos elismerést is kapott, előbb a Magyar Sportújságíró Szövetség Nívó-díját, majd a Magyar Olimpiai Bizottság Ezüstgerely-díját vehettük át. Minden évben „ránk” bízzák a sportágról szóló összefoglaló elkészítését A Magyar Sportévkönyvbe, ahogyan sok más médiumtól is rendszeresen felkérést kapunk, hogy a judóról hírt adjunk.




A Hajime Judo Magazin 2016-ban mutatta be kis műhelyünket


A Judoinfo az elmúlt években már jól megszokott színvonalon, naponta négy-öt friss hírrel jelentkezik olvasóinak, ez éves szinten csaknem 1500 judóról szóló, judóval foglalkozó cikket takar. A legfőbb tevékenységeink: a hazai és a nemzetközi média szemlézése, a hozzánk kapcsolódó cikkek, eredmények, videók, hangfelvételek, fotók kiszűrése, az írásos anyagok, illetve az egyesületektől kapott összefoglalók, beszámolók szerkesztett formában történő továbbosztása, kiemelt, hazai, nemzetközi és regionális hírek mellett érdekességek publikálása. Elsődleges szempont számunkra, hogy a rangosabb nemzetközi versenyekről azok befejezése után 24 órán belül hírt szolgáltassunk. Emellett a hazai egyesületek által kínált sportolási lehetőségeket is igyekszünk összefogni, szinte minden héten megkeresnek bennünket a szülők, hogy az adott településen, régióban, kerületben ajánljunk számukra judós egyesületet.

A honlap látogatottsága egy átlagos napon meghaladja a 2000 egyedi látogatót, de minden héten akad olyan nap, amikor eléri az 5000 főt a Judoinfón járt látogatók száma (a Google Analytics kimutatása szerint a Judoinfo eddigi működése során csaknem 8 millió oldalmegtekintést jegyez). 2017-ben minden hónapban 30.000 fölött volt az oldalt meglátogató egyedi felhasználók száma, augusztusban „olimpiai” eredményt produkáltunk az 50.000 fölötti látogatószámmal, összességében 145.630 látogatót hozott az elmúlt év, 925.000 oldalmegtekintéssel.

Több mint 7000 regisztrált címre jut el hetente kiküldött hírlevelünk, amely a hazai médiumok kedvelt forrása is – ezzel a honlap igyekszik teljesíteni küldetését: hírekkel, információkkal, érdekességekkel „látja el” a judósokat, a sportág szerelmeseit, szurkolóit, egyben a judo sikereit közvetíti a hazai sportsajtó, a teljes sportközvélemény felé.




A Judoinfo 2018. május 17-én már a 12. születésnapját ünnepli. Szeretnénk, ha ezt a születésnapot a következő kétéves időszakra megkötött támogatói szerződéssekkel ünnepeletnénk, már elsősorban az előttünk álló feladatokra, a hazai rendezésű rangos versenyek, bajnokságok mellett a hétköznapi feladatokra összpontosítva. 2018-ban megkezdődik az olimpiai kvalifikációs időszak, az augusztusi budapesti Judo Grand Prix már a 2020-as tokiói ötkarikás játékok pontszerző eseménye lesz, de nemcsak ekkor látjuk vendégül a világ legjobbjait: minden korosztály számára rendezünk Európa-kupa viadalt (a juniorok Paksra, az ifjúságiak és a serdülők Győrbe érkeznek), novemberben pedig hazánk rendezheti az U23-as Európa-bajnokságot. És ezek csak a főbb feladatok…

Nagyon sokat jelentene számunkra, ha csatlakozna a Judoinfo Támogatói Klubhoz, ennek lehetőségeiről a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen tudunk tájákoztatást nyújtani.

Hálás köszönettel,
Gombkötő Roland
Judoinfo.hu
tulajdonos-szerkesztő


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018)