Rendhagyó toplistával jelentkezik a Judoinfo: 2017 legnépszerűbb cikkeit szemléztük. Néhány esetben meglepő, hogy mely írások kapták a legtöbb találatot…




Az internet kíméletlenül nyersen képes megmutatni, hogy az emberek milyen írásokra kiváncsiak. Sokszor nem kellemes ezekkel a számokkal szembesülni, a judósoknak azonban nem kell pironkodniuk! Rendhagyó gyűjtésünk során a Top3-ba egyaránt olyan cikkek kerültek, amelyek az összefogásról, egymás megsegítéséről szóltak, ez a hangvétel minden napunkra jellemző lehetne…

A mögöttünk hagyott esztendő leggyakrabban megnyitott cikke a Segítsünk a kis judósok családjának! című (11534 találattal), amely a rettenetes helyzetbe került Vaskó-család történetéről szólt. A család kis judósai éppen a siklósi diákolimpián versenyeztek, miközben Decsen porig égett a házuk. Az elképesztő tragédiában sok judós igyekezett segíteni.



A toplista második helyére a budapesti világbajnokság kampánynyitó eseményéről szóló Látványosan üzentek a magyar judósok című cikk (10153) került, csaknem ezer judós vett részt a Hősök terén megtartott látványos flashmob-akcióban, amely ugyancsak az összefogásról, a közösség erejéről szólt.

Listánk harmadik helyezettje a Varga Cseppek Judo SE mesteredzője, Szabó Ferenc gyógyulásáért hozta egy táborba a judósokat, reményeink szerint az Összefogás Szabó Ferenc gyógyulásáért című cikk (9430) is erőt adott a tréner felépüléséhez.




Egy váratlan magyar sikert ünnepelt a Szenzációsan, bronzéremmel zártuk az Eb-t! című írásunk (9379), amely férfiválogatottunk varsói remeléséről számolt be.




A lista ötödik helyezettje viszont már igazi bulvár: Tóth Krisztián az új magyar edző? címmel (8346) az Európai Judo Szövetség honlapjának – nyilván tréfásnak szánt – gondolatindítója alapján készült.




Az érdekesség kedvéért a toplista 6–10. helyezett cikkei:
6. Megvan a tizedik magyar EYOF-aranyérem! (7291)
7. Két vazari = ippon! Szabályváltozások a tokiói olimpia előtt (6906)
8. Szenzációs magyar siker Jekatyerinburgban! (6458)
9. Ob Kecskeméten: tíz klub nyert aranyat, Joó Abigél kilencedszer bajnok (6077)
10. Tisztázták a félreértéseket, kezet fogtak a felek (5921)

És két záró gondolat. Az első: a Judoinfo történetének legolvasottabb cikke a 2016-os riói olimpia kapcsán jelent meg, Nyolc judósunk jutott ki az olimpiára! címmel (ezt 20598 alkalommal nyitották meg), ami szintén pozitív tartalmat hordozó hír. A második: a budapesti világbajnokságról szóló beszámolók nem értek el olyan látogatottságot, hogy a Top10-es listára kerülhessenek. Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy csak azért történt mindez, mert minden judós a Papp László Budapest Sportarénában töltötte azokat a napokat…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotók: EJU, Carlos Ferreira
MJSZ, Horváth György)