Hét magyar judós harcolta ki, hogy tatamira léphessen az idei World Judo Masters-viadalon, amelyre minden évben a világranglista legjobb tizenhat versenyzője kap meghívást.




Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE) tokiói Grand Slam-bronzérmével a második helyre ugrott a világranglistán, Bor Barna (+100 kg, Atomerőmű SE) és Ungvári Attila (81 kg, Ceglédi VSE) egyaránt ötödik, Tóth Krisztián (90 kg, KSI SE) és Joó Abigél (78 kg, KSI SE) hetedik, Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE) tizenharmadik, Gercsák Szabina (70 kg, Miskolci JC) pedig tizennegyedik a rangsorban, ők heten harcolták ki az indulás jogát a 200 ezer dolláros összdíjazású tornára.

Más kérdés, hogy közülük Ungvári Attila sérülés miatt nem indulhat, Joó Abigél betegség miatt nem készülhetett fel megfelelően, ezért ő sem vállalja a részvételt, ahogyan Bor Barna sem lép majd tatamira Szentpétervárott. Ott lehet viszont a rangsorban tizenhetedik, de visszalépés miatt lehetőséget kapó Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya), akit nevezett is a Magyar Judo Szövetség.




Cirjenics Miklós második a legfrissebb világranglistán!


Indulási lehetőséget kaphatna a 81 kilósok között ugyancsak tizenhetedik Csoknyai László (Atomerőmű SE) is, de a paksi fiatalember a napokban fogadott örök hűséget párjának, így őt sem látjuk majd Oroszországban. Az öt „biztos” indulóhoz, vagyis Cirjenics Miklóshoz, Tóth Krisztiánhoz, Csernoviczki Évához, Pupp Rékához és Gercsák Szabinához szeretne csatlakozni Karakas Hedvig is: a BHSE remek formában lévő 57 kilogrammos versenyzője tokiói ötödik helyével a rangsor huszonegyedik helyére lépett elő, ha öten visszalépnek a súlycsoportjából, akkor a hírek szerint élni fog a lehetőséggel.




Csernoviczki Éva (fehérben) is tatamira léphet Szentpétervárott


A World Judo Masters versenyek 2010 óta íródó történetében eddig hat versenyzőnk tudott érmet szerezni: Joó Abigél egy ezüst- és egy bronzéremmel volt a legeredményesebb, Bor Barna egy ezüst-, Mészáros Anett, Csernoviczki Éva, Ungvári Attila és Karakas Hedvig pedig egy-egy bronzérmet nyert eddig.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)