Az ankarai Golden League küzdelmeiben az orosz Yawara Neva a nőknél és a férfiaknál is nyert, az Európa-kupában pedig az orosz Edelweiss és a francia Flam 91 volt a legjobb. Tóth Krisztián német csapata Ek-bronzérmes lett.




A Golden League küzdelmeiben tavaly a nőknél „magyar döntőnek” tapsolhattunk, hiszen az európai klubcsapatok csúcseseményén Joó Abigél az aranyérmes német Speyer, Gercsák Szabina pedig az ezüstérmes osztrák Vienna Samurai színeiben lépett tatamira. Az idén, Ankarában a meghívás nagy dicsősége csak egy versenyzőnknek jutott, de a Vienna Samurai csapatának és a színeiben szereplő Gercsák Szabinának nem sikerült jól ez a hétvége.

Szabina az első összecsapáson a francia Limoges ellen vereséget szenvedett a francia Posvite ellen, csapata pedig 2–3 arányban maradt alul, s így a vigaszágra került. Ott az újvidéki Slavija következett, a szerb csapat színeiben a bosnyák Szamardzsics bizonyult jobbnak a miskolci judósnál, az összecsapás a Novi Sad 3–2-es győzelmével zárult, így a Vienna Samurai a hetedik helyen végzett.




A győzelmet a férfiaknál és a nőknél is – a férfiaknál a tizenötből mindössze egy meccset elveszítve, a nőknél izgalmas, szoros csatákat behúzva – a szentpétervári Yawara Neva szerezte meg, a bajnokcsapatok névsora: Mihail Puljajev, Anzaur Ardanov, Gyenyisz Jarcev, Gyenyisz Kalinyin, Haszan Halmurzajev, Huszen Halmurzajev, Mihail Igolnyikov, Kirill Gyenyiszov, Renat Szaidov, illetve Natalja Kuzutyina, Anasztaszija Konykina, Jekatyerina Valkova, Alena Prokopenko, Anzsela Gaszparjan, Kszenia Csibisova.


Klubcsapat Golden League, Ankara

FÉRFIAK
1. Yawara Neva (orosz)
2. New Stream (orosz)
3. Sporting CP Lisbon (portugál)
3. Fighter Tbilisi (grúz)
5. Red Star Belgrade (szerb)
5. SGS Judo (francia)
7. BBSK Istanbul (török)
7. JC Akademik (montenegrói)

NŐK
1. Yawara Neva (orosz)
2. CJ Valencia (spanyol)
3. JC Pontault Combault (francia)
3. Galatasaray (török)
5. Slavija Novi Sad (szerb)
5. AJ Limoges (francia)
7. Vienna Samurai (osztrák)
7. RSG Champigny (francia)




A Golden League küzdelmeivel ellentétben az Európa-kupában, a németországi Wuppertalban több csapat is indulhatott, a férfiaknál tizenegy, a nőknél kilenc együttes indult harcba a győzelemért. Mi a Hamburgért szorítottunk, hiszen a torna egyetlen magyar versenyzője, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián a német csapatban kapott helyet. A magyar klasszis ki is tett magáért: kétszer küldték harcba, mindkétszer nyert: az orosz Amirmetov ellen hosszabbításban vazarival, a bronzmeccsen pedig a francia Joubert ellen négy perc alatt, ugyancsak vazarival.

A hamburgi csapat végül bronzérmet szerzett, a győzelmet a férfiaknál az orosz Edelweiss, a nőknél pedig a francia Flam 91 seperte be.


Klubcsapat Európa-kupa, Wuppertal

FÉRFIAK
1. Edelweiss (orosz)
2. CJ Valencia (spanyol)
3. Hamburger JT (német)
3. Aris JC (görög)
5. Boets (orosz)
5. Sucy Judo (francia)
7. SKKP Brno (cseh)
7. KSV Esslingen (német)

NŐK
1. Flam 91 (francia)
2. Mönchengladbach (német)
3. Fiamme Gialle Roma (olasz)
3. JC Vinkovci (horvát)
5. New Stream (orosz)
5. RSC Montreuil (francia)
7. ES Blanc Mesnil (francia)
7. TSG Backnang (német)




Ez is siker: Wuppertalba Havasi Viktor, Ankarába Gosztonyi Balázs
nemzetközi bírónk kapott meghívást


A teljes tabellák:

GOLDEN LEAGUE

{google_docs}/images/stories/2017/versenykiirasok/gl.pdf{/google_docs}

 

EURÓPA-KUPA

{google_docs}/images/stories/2017/versenykiirasok/el.pdf{/google_docs}

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Carlos Ferreira
és Gabriel Juan)