A mögöttünk hagyott héten megkezdte munkáját a magyar judoválogatott élén a két új kapitány: Pánczél Gábor és Toncs Péter. A hét eseményeiről készült összefoglalónkat olvashatják.




„A hét elején megerősítettek bennünket a pozíciónkban, így vághattunk neki a munkának – mondta Toncs Péter női szövetségi kapitány. – Pánczél Gáborral kedden megtartottuk az első válogatott keretedzésünket, amelyen bemutattuk a válogatott szőnyegedzőjét, Braun Ákost is. A korosztályos keretek élén maradtak az eddigi keretedzők, a junioroknál Radics Attila és Horváth László, az ifiknél Hatos Zsuzsanna és Bíró Norbert, a serdülőknél Kunyik Zsolt, ahogyan az utánpótlás koordinátor, Kovács Gábor is folytatja a munkáját, így próbálunk nekivágni a következő időszaknak.”

A kapitány elmondta: a következőkben a válogatott versenyzők számára minden héten kedden, szerdán és csütörtökön nyílik lehetőség a közös edzésre, egyelőre a BHSE felújított Tüzér utcai létesítménye a helyszín.

„A keddi és a csütörtöki tréning délután négytől hatig kötelező a kerettagoknak, a szerdai edzés öt és hét között opcionális – folytatta Toncs Péter. – A keddi edzésen csak a szűk keret tagjai vehetnek részt (a válogatott keretek névsorát itt találhatják – a szerk.), a többire másokat is szeretettel várunk. A KSI SE és a Honvéd egész héten közösen készül, a hét bármelyik napján bárkit szeretettel várunk, aki szeretne egy keményet küzdeni.

Ezen a héten kedden ötvenkilenc versenyző volt jelen a szűk keretből, szerdán a KSI és a Honvéd közös edzésén negyvenketten voltak, míg a csütörtöki edzésen az UTE, a Budaörsi SC, az RHDSE és a Toto Sport judósai is velünk tartottak, akkor negyvenkilencen voltunk. Az edzések nagyon jó hangulatban, kemény munkával teltek, reméljük, hogy a lehetőségnek egyre több helyre eljut a híre, és egyre többen csatlakoznak hozzánk. Mindenkinek az az érdeke, hogy minőségi munkát végezzünk!”




Ami a folytatást illeti, Toncs Péter elmondta: a legjobbakra még ebben az évben komoly feladatok várhatnak, akik a világranglistán elfoglalt helyezésük alapján meghívást kaphatnak az oroszországi World Judo Masters-viadalra.

„A többiek számára gyakorlatilag véget ért a versenyszezon, de nem lett kevesebb a feladat. Folyamatosan bővítjük a feladatlistánkat, ebben az évben még sok munka vár ránk, decemberben pedig szeretnénk egy közös alapozó edzőtábort tartani, a végén edzőtovábbképzéssel. Elmondtuk a közös edzéseken, de most is szeretném megragadni az alkalmat, hogy felhívjam rá a figyelmet: ha bárkinek kérdése, ötlete, gondolata van, amit feltétlenül megosztana velünk, vagy szakmai egyeztetés kapcsán találkozna velünk, keresse meg a kapitányokat, mindenkivel szívesen együttműködünk!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György
Bor Veronika)