Huszonhat ország 252 judósának részvételével kerül sor az idei kínai Grand Prix-viadalra, a helyszín ezúttal Hohhot városa lesz. A magyar színeket öt férfi és három női versenyző képviseli.
ÉLŐ EREDMÉNYEK    JUDO TV




Sportolóinkat edzőként Flórusz János, Hangyási László és Toncs Péter kíséri, míg Gosztonyi Balázs az IJF jelöltjeként bíráskodik a háromnapos tornán.


A magyar csapat


FÉRFIAK
60 KG:
Szabó Csaba (Kecskeméti JC)
81 KG: Csoknyai László (Atomerőmű SE)
90 KG: Vér Gábor (BHSE)
100 KG: Fogasy Gergő (BHSE), Ohát Zalán (Ceglédi VSE)

NŐK
52 KG:
Pupp Réka (Atomerőmű SE)
70 KG: Gercsák Szabina (Miskolci JC)
78 KG: Salánki Evelin (BHSE)


Tavaly egyetlen judósunk sem indult Kínában, idén viszont fontos állomás lesz az ázsiai verseny. Nagy András szakágvezető a budapesti világbajnokság sajtótájékoztatóján elmondta: bár a világbajnoki csapat gerince már kialakult, a hivatalos csapathirdetésre csak a hónap utolsó nagy nemzetközi versenye, a kínai Grand Prix eredményeinek ismeretében kerül majd sor.




2014-ben éremmel térhettünk haza Kínából


2009 óta rendeznek a kínai városban Grand Prix-viadalt, a mieinknek 2010-ben, a londoni olimpia kvalifikációs sorozatának elején sikerült feliratkozniuk az eredménylistára, akkor Csernoviczki Éva és Burján László egyaránt az ötödik helyig jutott. Legutóbb, 2014-ben Ungvári Miklós nagyot küzdve a bronzérmet szerezte meg.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)