Döntött a Nemzetközi Olimpiai Biztottság végrehajtó bizottsága: a 2020-as tokiói olimpia programba bekerült a vegyes csapatverseny, így a soron következői ötkarikás játékokon már eggyel több aranyat osztanak ki a judo sportágban!



A Nemzetközi Judo Szövetség elnöke, Marius Vizer büszkén jelentette be, hogy a vegyes csapatverseny bekerült a 2020-as tokiói olimpia programjába. Az IJF-elnök köszönetet mondott a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, a Nyári Olimpiai Sportágak Nemzetközi Szövetségének, a Tokió 2020 Koordinációs Bizottságának a sportág és annak értékeinek elismeréséért; Japánnak mindennemű támogatásáért, és a lehetőségért, hogy elsőként a sportág őshazája adhat otthont az eseménynek; a világ összes judósának, hogy hozzájárultak a judo világméretű fejlesztéséhez és támogatásához.

Marius Vizer nem feledkezett meg a nemzetközi médiáról, a szponzorokról és partnerekről sem, akik mindannyian szerves részt vállalnak a judo fejlesztésében és népszerűsítésében. Véleménye szerint a vegyes csapatverseny nagymértékben hozzájárul majd az olimpiai mozgalom népszerűségéhez és az olimpiai játékok értékéhez is.



Az összesen tizennégy súlycsoportban zajló, hétnapos egyéni versenyszámok után, a nyolcadik versenynapon kerül sorra a vegyes csapatverseny. Egy csapatot három férfi (73, 90, +90 kg) és három női (57, 70, +70 kg) judós fog alkotni, mind a hat versenyzőnek részt kell vennie az egyéni versenyszámban is, azaz egyénileg kvalifikálniuk kell az ötkarikás játékokra.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Olympic.orgIJF)