Ünnepélyes sajtóeseményen jelentette be dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, hogy az idei judo világbajnokságot főszponzorként a Magyar Suzuki Zrt. támogatja. A sportág első budapesti világbajnokságát augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában. A szponzorációs támogatás részeként a Magyar Suzuki vezérigazgatója, Yoshinobu Abe hét darab Suzuki gépkocsit adott át ünnepélyesen a sportolóknak, ezzel is segítve felkészülésüket a világbajnokságra.




A sajtótájékoztatón készült fotókért: KLIKK IDE!

A kampánynyitó sajtóeseményen jelen volt Yoshinobu Abe, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója, Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, Dr. Kovács Antal, a Magyar Judo Szövetség alelnöke, Záhonyi Tamás, a Nemzetközi Judo Szövetség marketing vezetője, valamint a világbajnokság leendő magyar főszereplői és felkészítő edzőik.



A sajtótájékoztatót a múlt héten a látványos Judo for the World! (Judo a világnak!) elnevezésű flashmob akció előzte meg: június 1-jén csütörtökön a Hősök terén 1000 judós 2017 postagalamb segítségével 2017 üzenetet indított el az ország számos pontjára és határainkon túlra.



„A névadó szponzori cím megtiszteltetés, ugyanakkor nagy felelősség is, amit a Magyar Suzuki lelkesen vállal fel. Cégfilozófiánk és -kultúránk sokban egyezik azzal, amit a judo képvisel: folytonos tanulás, koncentráció, felkészültég, kitartás és a verseny során mutatott őszinteség. A képzeletbeli tatamira lépve, többek között ez teszi a Magyar Suzukit is a legsikeresebb hazai autógyárrá. Bízom benne, hogy az átadott hét darab Suzuki modellel is hozzájárulhatunk majd a válogatott judósok sikeres felkészüléséhez a világbajnokságra és az egyéb megmérettetésekre” – mondta Yoshinobu Abe, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója a sajtóeseményen.

Dr. Tóth László hozzátette: a magyar sportéletben is példa nélküli nagyságrendű támogatásról van szó. Az elnök újságírói kérdésre elárulta: az augusztus végén kezdődő budapesti világversenyre vendégül várják a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnökét, Vlagyimir Putyint, illetve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökét, Thomas Bach-ot is. Egy fontos változásról is szót ejtett: a budapesti világbajnokság csapatversenyét már abban a formátumban rendezik majd meg, amely judós remények szerint már a 2020-as tokiói olimpia programjában is szerepel majd.





Egymillió dolláros pénzdíj a legjobbaknak

Ahogyan azt a világbajnokság tavaly októberi sajtótájékoztatóján Marius L. Vizer bejelentette: egymillió dolláros összdíjazás vár a budapesti verseny legjobbjaira. Mindez a nevezések számán is tükröződik, szinte bizonyos, hogy a magyarországi esemény túlszárnyalja a legutóbbi, asztanai világbajnokság indulói létszámát: a 2015-ös világbajnokságon 120 ország 729 judósa lépett tatamira.

Magyar csapathirdetés

Remekül szerepelnek a magyar judósok az év kiemelt nemzetközi versenyein, legutóbb, a jekatyerinburgi Grand Slam-tornán például egy arany-, két ezüst- és egy bronzérem volt a mieink mérlege. Nagy András szakágvezető elmondta: bár a világbajnoki csapat gerince már kialakult, a hivatalos csapathirdetésre csak a hónap utolsó nagy nemzetközi versenye, a kínai Grand Prix eredményeinek ismeretében kerül majd sor. Minden ország nemenként kilenc-kilenc főt nevezhet az egyéni küzdelmekre, a rendező magyar csapat teljes létszámmal indul majd a küzdelmekben.

Erős csapattal jönnek a japánok

A riói olimpia három aranyérmese – Ono Sohej, Baker Masu és Tacsimoto Haruka – különböző okok miatt kihagyja az idei vb-t, a Budapestre utazó fiatal japán csapatban így is „lesz” öt világbajnok, hét vb- és öt olimpiai érem: Takato Naohisza, Haga Rionoszuke, Kondo Ami és Nagasze Takanori olimpiai bronzérmes és világbajnok, Umeki Mami világbajnok, Haraszava Hiszajosi pedig olimpiai ezüstérmes a sportág őshazájából érkező együttesben.

Német szektor lesz a sportarénában

A Broadway Jegyirodában és az interneten már megvásárolhatóak a belépők az augusztus 28-án kezdődő budapesti judo világbajnokságra. Az esemény iránti fokozott érdeklődést jelzi, hogy az egyes nemzeti szövetségek tömbökben vásárolják fel a jegyeket, a német küldöttség például a világbajnokság egész hetére egy teljes szektort bérelt saját szurkolóiknak.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: MJSZ, Horváth György)