Judo for the World! (Judo a világnak!) címmel rendezett kampánynyitó eseményt a budapesti judo világbajnokság népszerűsítésére a Magyar Judo Szövetség. A látványos flashmob-akcióra június 1-jén csütörtökön a Hősök terén került sor, ahol 1000 judós 2017 postagalamb segítségével 2017 üzenetet indított el az ország számos pontjára és határainkon túlra.






Az eseményen a jelenlévőket köszöntötte és lelkesítette Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke és Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke, de megjelentek a világbajnokságra készülő magyar válogatott tagjai, egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmeseink, aktív és már visszavonult sportolóink, ovis és veterán judósok egyaránt.





Erre a napra sokan leporolták a régen használt judogit, hogy a judosport nagy családjának tagjaként megmutathassák a világnak, mennyire szeretik a judót, milyen sokat jelent számukra a hagyományok ápolása, milyen sokat adott számukra a civil életben a judót átitató tisztelet és fegyelem.






A Magyar Postagalamb Szportszövetség segítségével 2017 postagalamb mind egy-egy üzenetet vitt magával, ezeket az üzeneteket a magyar judósok – kicsik és nagyok egyaránt – írták és gyűjtötték össze az elmúlt hetekben. Néhány az üzenetek közül:



„Judo az életem!”,
„Judo: szerelem első látásra”,
„Judo világbajnokság, Budapest, itt a helyed, várunk!”,
„Sok szerencsét, sok bátorságot kívánok a vb-re!”,
„Sok sikert kívánok, imádom a judót”,
„Nyereséget mindhalálig, bátorságot életed végéig”,
de több galamb lábára is felkerült ugyanaz a rövid üzenet:
„Hajrá, magyarok!”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)