Varsóban sorozatban pályafutásának tizedik Európa-bajnoki érmét szerezte meg Csernoviczki Éva. Az Ippon Judo Tatabánya kiválósága a bronzmeccs után a jelenlévő magyar újságíróknak nyilatkozott.




Csernoviczki Éva pazar éremgyűjteménye tovább bővült csütörtökön


– Nehéz volt, de megvan az érem!
– Nagyon örülök, hogy sikerült sorozatban tizedszer is dobogóra állnom, ez nagy teher volt a számomra is – kezdte Csernoviczki Éva, akinek a szája szélén és az állán lévő vérfolt is mutatta, megküzdött az Eb-bronzért. – Illetve amiatt is nagyon boldog vagyok, hogy az olimpia után újra itt voltam az Eb-n és érmet szereztem.

– Alig több mint fél órája volt az elveszített elődöntőt követően, mennyire volt nehéz összeszedni magát a bronzmeccsre?
– Talán azért is volt szoros a harmadik helyért rendezett mérkőzés, mert nehezen tudtam ráhangolódni, mérges voltam az elveszített elődöntő miatt. Fejben kicsit még az előző meccsen voltam.

– A riói olimpia után sokat kihagyott, egyetlen versenye volt márciusban, s ott is kikapott az első meccsen, hogyan befolyásolta ez az Európa-bajnoki elkészülést?
– Idén elég sok minden hátráltatott, év elején beteg voltam, amiatt az egész programomat módosítani kellett, a tbiliszi Grand Prix sem sikerült jól, ezért is izgultam az Eb előtt, és emiatt még jobban örülök, hogy újra itt vagyok a dobogón.


Az edző-apa Csernoviczki Csaba véleménye

„Nem is az volt a nehéz, hogy a két ukrán közt összerakjuk Évát, hanem az olimpia utáni hosszú kihagyás. Aztán amikor újrakezdtük a munkát, láttam, hogy megvan a motiváció. Hallottam, hogy arról beszélt, az elődöntőben benne maradt egy kicsi. Amikor lejött a szőnyegről ezt én is a szemére vetettem, aztán gyorsan pörgött minden, jött is a bronzmeccs. A súlycsoport új embereivel van még egy kis gond, őket át kell venni, de Éva van olyan rutinos, hogy ezt a feladatot is megoldja.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Nemzeti Sport
MTI, MTVA
Fotó: Facebook)