A riói olimpiát követő esztendő is javában tartogat izgalmakat, különösképp magyar szempontból, hiszen augusztus végén, szeptember elején Budapest ad otthont a felnőtt versenyzők világbajnokságának.



A budapesti világbajnokságot megelőzően három Grand Slam- (Párizs, Baku, Jekatyerinburg), négy Grand Prix- (Düsseldorf, Tbiliszi, Antalya, Hohhot), tizenhárom kontinentális Open-tornán (Szófia, Odivelas, Oberwart, Róma, Prága, Katowice, Lima, Casablanca, Buenos Aires, Santiago de Chile, Kolozsvár, Minszk, Tajvan), valamint az áprilisi varsói Európa-bajnokságon mérettethetik meg magukat legjobb judósaink. A vb-n összesen tizennyolc (9 férfi és 9 női, súlycsoportonként legfeljebb 2) egyéni versenyzőnk küzdhet meg hazai közönség előtt az érmekért.



A világbajnokságot követően további két Grand Slamet (Abu Dzabi, Tokió), két Grand Prix-t (Zágráb, Taskent) és három kontinentális tornát rendeznek (Belgrád, Óceánia, Port Louis).

Ne feledkezzünk meg az idősebb és a fiatalabb korosztályokról sem! A veterán Európa-bajnokságot a görög fővárosban, Athénban rendezik a harminc éven felüliek számára, június 15. és 18. között. Az U23-as korosztály Montenegróba, Podgoricába utazik az Európa-bajnokságra, amely november 11-én és 12-én zajlik majd. A juniorok kontinensviadalára Szlovéniában, Mariborban kerül sor szeptember 15. és 17. között, a világbajnokságot Észak-Koreában, Phenjanban rendezik október 18-tól 22-ig.

Az ifjúsági korcsoport Európa-bajnokságának Litvánia második legnagyobb városa, Kanuas ad otthont június utolsó napjával kezdődően, majd augusztus 9. és 13. között Dél-Amerikában, Santiago de Chile városában küzdenek a legjobb ifik a vb-érmekért.



A junior és ifjúsági versenyzők az idei évben is bejárják az öreg kontinenst, a jól megszokott Európa-kupa-sorozat állomásaival 2017-ban is találkozhatunk. Sőt! Hosszas sportdiplomáciai előkészületek után hivatalossá vált: 2017-től Magyarországon – Győrben – is lesz állomása az ifjúsági Európa-kupa sorozatnak. Ráadásul jövőre az egész kontinens Győrre figyel majd, hiszen az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon a judo is a sportágak között szerepel, reményeink szerint szép magyar sikert is hoz majd az EYOF.

A világversenyeken túl a hazai megmérettetésekben sem lesz hiány, minden korosztály bizonyíthatja felkészültségét a tatamikon. A Judoinfo naptárában már nyomon követhetők a 2017-es események. Mozgalmas évünk lesz, ez már most leszögezhető.

Boldog, sikerekben gazdag új évet kívánunk minden judósnak!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Horváth György
Fotó: MJSZ, Horváth György
EYOF Győr)