Rendkívül izgalmas és egyben fontos év előtt állunk. Május végén zárul az olimpiai kvalifikációs időszak, kiderül, kik képviselhetik Magyarországot Rio de Janeiróban, az augusztusban kezdődő XXXI. nyári olimpiai játékokon.





De ne szaladjunk ennyire előre, augusztusig is bőven találunk nagy versenyeket a felnőttek naptárában. Június 25-én és 26-án, immár harmadik alkalommal rendezzük meg a Budapest Grand Prix-t a Papp László Budapest Sportarénában, az esemény ugyan már a kvalifikációs időszakon kívül esik, viszont kiváló felkészülési verseny lesz az olimpiára.

Előtte Havannában (január 22-24.), Düsseldorfban (február 19-21.), Tbilisziben (március 25-27.), Samsunban (április 1-3.) és Almatiban (május 13-15.) csaphatnak össze a legjobbak a Grand Prix-viadalokon, míg Párizsban (február 6-7.), Bakuban (május 6-8.) és Tyumenyben (július 16-17.) Grand Slamet rendez a Nemzetközi Judo Szövetség. Április 21. és 24. között az oroszországi Kazany városa lesz a 2016-os Európa-bajnokság házigazdája, amelyen szintén értékes pontokat gyűjthetnek versenyzőink a riói utazás reményében.

Augusztusban Dél-Amerikába, Rio de Janeiróba utaznak a világ legjobb judósai, hogy az olimpiai játékokon mérjék össze tudásukat. Idén az olimpia javára kimarad a világbajnokság, a következő vb-t hazánk rendezheti 2017-ben.

Az olimpiát követően sem áll meg a judós élet, további Grand Prix-k: Zágráb (szeptember 23-25.), Taskent (október 6-8.), Csing-tao (november 18-20.), Csedzsu (november 24-26.), és Grand Slamek: Abu-Dzabi (november 5-7.), Tokió (december 2-4.) várják a versenyzőket és a judo szerelmeseit.

Ne feledkezzünk meg az idősebb és a fiatalabb korosztályokról sem! A veterán Európa-bajnokságot Horvátország egyik kedvelt tengerparti városában, Porec-ben rendezik június 23. és 26. között. Az U23-as korosztály Izraelbe, Tel-Avivba utazik az Eb-re, amelyet november 11-től 13-ig rendeznek. A juniorok kontinensviadalára Spanyolországban, Malagán kerül sor szeptember 16. és 18. között, míg az ifjúsági korcsoport július 1. és 3. között a finnországi Vantaa városában küzd az Eb-érmekért. A junior és ifjúsági versenyzők az idei évben is bejárják az öreg kontinenst, a jól megszokott Európa-kupa-sorozat állomásaival 2016-ban is találkozhatunk.

A világversenyeken túl a hazai megmérettetésekben sem lesz hiány, minden korosztály bizonyíthatja felkészültségét a tatamikon. A Judoinfo naptárában már nyomon követhetők az idei események. Mozgalmas évünk lesz, ez már most leszögezhető!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Horváth György)