A hétvégi szarajevói Európa-kupa viadalon a 66 kilogrammosok között Juracsek László, illetve a 100 kilogrammban Cirjenics Miklós is az ötödik helyen végzett. A huszonegy ország 278 judósát felvonultató mezőnyben öt magyar sportoló mérette meg magát.



A 66 kilogrammban Juracsek László erőnyerőként kezdett, majd a szerb Vukicsevics legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé. Ott a KSI SE judósa alul maradt a horvát Azinoviccsal szemben. A vigaszágon két orszták versenyző legyőzésével Juracsek László eljutott a bronzmérkőzésig, ahol egyetlen jukóval volt nála jobb a szlovén Kuralt.

A 73 kilogrammban Kiss Norbert (Paksi Atomerőmű SE) az első mérkőzésén kikapott, a 81 kilogrammban Pusztai Patrik (Miskolci VSC) két győzelemmel és két vereséggel a tizenhat között fejezte be a versenyt.

A 100 kilogrammosok között Kaszás András (Honvéd-Kipex) az első körben erőnyerő volt, a másodikban az U23-as Eb-ezüstérmes román Mateit győzte le ipponnal, majd kikapott a junior Eb-bronzérmes belga Nyikiforovtól, s a vigaszágon a szerb Milovics ellen sem sikerült javítania.


Cirjenics Miklós (kékben) ragyogóan kezdett Szarajevóban


Klubtársa, Cirjenics Miklós három ippongyőzelemmel jutott el az elődöntőig! Előbb a szerb Jurisics, majd az erdélyi Balla Zsolt ellen nyert, majd az Európa-bajnoki címvédő bosnyák Amel Mekics ellen is a magyar judós diadalmaskodott! Sajnos a folytatás már nem alakult ilyen jól, az elődöntőben a brit Hall, a bronzmeccsen pedig a montenegrói Vulevics győzött, így Cirjenics Miklós az ötödik helyen végzett.

A szarajevói torna eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)