Két rangos versenynek is otthont ad a hétvégén Százhalombatta: szombaton a Hungarian Masters Open, vagyis a nyílt magyar masters bajnokság, vasárnap pedig nemzetközi kataverseny helyszíne lesz a felújított városi sportcsarnok.



– Ez lesz a második nemzetközi kata bajnokság Magyarországon, a hazai bajnokságot szeretnénk egy kicsit felfrissíteni, érkezik versenybíró Olaszországból és Belgiumból is – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Flóri Miklós, az események főszervezője.

– Milyen mezőny indulása várható?
– Utólag be kell látnunk, hogy nem volt túl szerencsés az időpont megválasztása, sajnos egybeesik az olasz bajnoksággal, emellett huszonkét német katás Tokióba utazott, rájuk sem számíthatunk. A lignanói katatáborban sok meghívót kiosztottunk, remélem többen eljönnek majd, gyönyörű díjakat csináltattunk a legjobbaknak. A mi feladatunk, hogy színvonalasan rendezzük meg a versenyt, mert annak híre megy, s ez évről-évre a nevezők létszámán is tükröződni fog.



– A szombati Hungarian Masters Open már bejáratott versenynek számít.
– Olyannyira, hogy csütörtök délutánig kilenc ország jelentkezett a versenyre, körülbelül hetven fővel. A hazai előnevezések száma megközelíti a nyolcvanat, de mivel a helyszínen is lehet nevezni, reményeim szerint a kétszázhúsz főt is meghaladja majd az indulók száma.

– Százhalombatta másodszor ad otthont a bajnokságnak. Mit érdemes tudni a helyszínről?
– Valóban volt már Százhalombattán a verseny, de korábban egy művelődési házban került rá sor. Amikor lekötöttük a termet, még átalakítás alatt állt, végül aztán nem volt a judónak ideális helyszín. Most a felújított városi sportcsarnokban lesz a verseny, három szőnyegen zajlanak majd a küzdelmek, igyekszünk jó színvonalú vetélkedést összehozni. Persze, a judo mellett az is nagyon fontos, hogy mindenki örüljön egy kicsit, az emberek jól érezzék magukat, a küzdelmek mellett újra találkozzanak egymással a régi ismerősök. Igyekszünk a résztvevők dolgát azzal is megkönnyíteni, hogy a szombat reggeli mellett már péntek este is lehet a helyszínen mérlegelni. Várunk tehát mindenkit nagy szeretettel!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland)