Ilyés Gyula, a Veresi Küzdősport Egyesület edzője március 31-én szombaton Veresegyházára várja az utánpótlásban, a tanfolyamos csoportoknál tevékenykedő kollégáit. Az egykori remek Honvéd-judós folyamatosan keresi a lehetőségeket a sportág népszerűsítésére, a kollégákkal való együttműködésre, a tudás, a tapasztalat megosztására.



„A sportoktatói-képzés sikerét látva, ahol az oktatás folyamán a konstruktivitás került előtérbe, úgy gondolom, igény van arra is, hogy az utánpótlásban dolgozó, a tanfolyamokat vezető kollégákkal összedugjuk a fejünket, s  megosszuk egymással oktatási módszereinket. Szó lesz arról is, hogyan tartsuk meg a gyerekeket a judo számára, milyen motivációs módszereket, kommunikációs módszereket alkalmazzunk. Felelős edzőként a munkánk nem csak abból áll, hogy hajime-mate, ennél jóval többről van szó.

Apró dolognak tűnhet, de például nem árt tudni ovisaink jelét, nehézségeit, fejlesztendő területeit. Nem egy embernél van a bölcsek köve, senki sem tudja a ’tutit’, az ilyen összejöveteleknél az a lényeg, hogy nézzük, hallgassuk meg a másikat, s ha tetszik a módszere, építsük be az edzésvezetésünkbe. Legyünk nyitottak a másfajta elképzelésekre, a folyamatos tanulás az edzői munkánál is alapkövetelmény” – mondta Ilyés Gyula.

Az egynapos kurzus a következő blokkból tevődik össze:
– a bemelegítés során alkalmazott judós, küzdősportos játékok bemutatása, képesség- és készségfejlesztő gyakorlatokkal;
– állás alaptechnikák oktatása, rávezető gyakorlatai, feladatai, játékos formában;
– Fürtös János a japán kultúráról, középpontban a küzdősportról tart előadást;
– földharc alaptechnikák oktatása, rávezető gyakorlatok bemutatása;
– közös edzés, a nap folyamán tanultak kipróbálása.

Találkozó március 31-én szombaton 8.00 és 8.30 között a Veresi Küzdősport Egyesület termében (Veresegyház, Szadai út 7., Triangoló Üzletház, 1. emelet). Az ötletbörze-továbbképzés 9.00 órakor kezdődik, szünetekkel, 16.45-ig tart. Az üzletházban kifőzde is található, így megoldható az ebéd, saját költségen. Részvételi hozzájárulás 2000 forint.

A kurzusra legalább tíz fő jelentkezése esetén kerül sor, a jelentkezéseket március 23-ig várja Ilyés Gyula a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímen vagy a 06 (20) 928-7390-es telefonszámon.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Balogh Zoltán)