Ragyogóan szerepeltek a magyar judósok a hétvégi ifjúsági Európa-kupa-viadalon Zágrábban, a mieink három arany- és négy bronzéremmel az éremtáblázat második helyén végeztek, a német válogatott mögött.



Az első nap magyar aranyérmese, Pupp Réka (balról a második) a dobogó tetején


Az esztendő első korosztályos Európa-kupáján harminchat fős magyar válogatott vett részt, a horvátországi viadalon huszonöt ország 519 judósa mérlegelt. Az első versenynapon a 44 kilogrammos paksi Pupp Réka szerepelt a legjobban, az Atomerőmű SE reménysége olasz, ukrán és német ellenfelét legyőzve jutott be a döntőbe, ahol vazaris hátrányból tudott fordítani a francia Grandjean ellen, így aranyérmet szerzett.

A második versenynapon két sportolónk is a dobogó legfelső fokára állhatott, a 63 kilogrammosoknál a miskolci Gercsák Szabina osztrák, ukrán, horvát, olasz és szlovén ellenfelét legyőzve diadalmaskodott, míg a nehézsúlyúaknál a szegedi Nagy Kitti két olasz, egy szerb és egy ukrán judós skalpját begyűjtve lett aranyérmes!

Ifjúsági válogatottjaink négy bronzérmet is gyűjtöttek, Beviz Barnabás (73, TFSE), Rudinszky Ádám (90, Egri VSI), Balázs Nikoletta (57, Domaszéki JISE) és Kárpáti Emese (+70, Kaposvári SI) végzett a harmadik helyen, míg Sárecz Márton (60, Gemenc JC) és Tornyos Balázs (90, Pécsi KSE) az ötödik, Windischmann Bence (60, Veszprém JSE), Sárhegyi Gábor (73, UTE) és Polgár Luca (52, Siklós SE) pedig a hetedik helyen zárta a zágrábi tornát.

A zágrábi ifjúsági Ek eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU)