Neked már segített? Ha még nem, biztos lehetsz benne, hogy számíthatsz rá. A magyar judoválogatott keretorvosára, Dr. Hidas Péterre is szavazhatsz a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj odaítélése kapcsán!



Dr. Hidas Péter már a kilencvenes évek második felében kapcsolatba került a sportban, a magyar mountain bike válogatottnál tevékenykedett, majd a rögbiválogatott mellett 2001 óta a magyar judoválogatott keretorvosa. 2009 óta az Európai Judo Szövetség (EJU), 2016 óta pedig a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) orvosi bizottságának is tagja.



Nyolcvan év telt el azóta, hogy Magyarországon végzett kutatásainak elismeréseként az orvosi és fiziológiai Nobel-díjat Szent-Györgyi Albertnek ítélték oda. Az évforduló alkalmából, a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat, amelyet minden évben, munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak szeretne adományozni, akiket a szakmai zsűri mellett pácienseik is érdemesnek tartanak arra. A díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon.



A közönségdíj elnyeréséért szavazz a magyar judoválogatott orvosára, Dr Hidas Péterre! Március 30-án éjfélig ITT szavazhatsz!



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj
Fotó: Facebook,
MTI, Czeglédi Csaba
MJSZ, Emmeric Le Person)