Az ifjúsági judósok túlvannak az első válogatón. Akadt kiemelkedő teljesítmény, azonban még nem sok mindent lehet leszűrni, hol tartanak a fiatalok a nemzetközi mezőnyhöz képest. A hamarosan rajtoló miskolci EBMEX-kupa után mindenki okosabb lesz.




Nerpel Gergyely (kékben) nyerte az első magyar válogatót 73 kilogrammban


Elkezdődött a „bemelegítés” a két hét múlva Miskolcon rendezendő ifjúsági EBMEX-kupa küzdelmeire, hiszen lezajlott az első korosztályos válogató, amelynek a győri olimpiai sportpark judocsarnoka adott otthont, 240 fiatal mérte fel az erejét a hazai mezőnyben, és küzdött a nemzetközi versenyeken való indulás jogáért.

„Nemcsak a létszám volt pozitív, hanem a teljesítmény is, hiszen rendkívül jó képességű judósok szoros csatáinak lehettünk szemtanúi. Abszolút biztató volt az, amit láttam” – összegzett Bíró Norbert, az ifjúsági fiú válogatott vezetőedzője.

Aki felidézett néhány emlékezetes teljesítményt is: „Akadt egy-két meglepetés. Például a fiú hetvenhárom kilogrammban Nerpel Gergely, az RHDSE versenyzője könnyedén hasított végig a mezőnyön, de ugyanez történt a leány ötvenkét kilóban is, ahol Ábrahám Titanilla, a BHSE judósa magasodott ki a mezőnyből. A bajnokság legnagyobb meglepetését Ménesi Beatrix győzelme jelentette, aki legyőzte a háromszoros országos bajnok, kétszeres Ek-érmes Faragó Petrát.”

A mester elárulta: nem lehet megmondani, milyen formában van jelenleg az ifjúsági korosztály, mivel épphogy túljutott az alapozási időszakon, ezután pedig kell néhány hét a formába hozásra, amíg a versenyzők tökéletesen visszaállnak a küzdelembe. A február közepén Miskolcon rendezendő EBMEX-kupa tapasztalatai már beszédesebbek lesznek.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Utanpotlassport.hu
Krasznai Bence írása)