Negyvenöt ország több mint ezer judósa vett részt a múlt héten a mittersilli nemzetközi táborban. A legjobb európai judósok mellett érkeztek Japánból és Brazíliából, és persze ott volt olimpiai érmesünk, Csernoviczki Éva is.




Huszonöt esztendeje már az európai judósok számára Mittersillben kezdődik az idény. Kultikus hely lett ez, hiszen a nemzetközi edzőtáborban a világ legjobbjai adnak egymásnak randevút, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes Csernoviczki Éva tizenöt esztendeje már mindig itt kezdi el az idényt.

„Ez a tábor benne van a nemzetközi versenynaptárban, sok jó edzőpartner jön itt össze, ez a második év, hogy a japánok is eljöttek, ezúttal pedig a brazilok jelentettek újdonságot a táborban” – mondta Csernoviczki Éva, aki igazán jó eredménnyel zárta a 2017-es idényt, hiszen a szentpétervári World Mastersen ötödik lett, s ezzel az eredménnyel sikerült ismét a TOP10-ben zárnia a világranglistán.

„Szentpétervár bebizonyította nekem, hogy a nehézségek ellenére is a világ legjobbjai közé tudok tartozni. Sorozatban ez volt a tizedik évem, hogy a legjobb tíz között zártam, ami büszkeséggel tölt el. A világbajnoki szereplés nem úgy sikerült, ahogyan elképzeltem, de ezzel nem csak én voltam így, az év végén azonban már jöttek a jó eredmények. Az egy kicsit fájt, hogy zsinórban tíz Európa-bajnoki éremmel nem én lettem az Év sportolója a szövetségnél, de kénytelen vagyok ezt is tudomásul venni” – folytatta a versenyző, aki a mittersilli edzőtábor után itthon, a klubjában készül tovább. A téli-tavaszi Grand Slam-versenyekre, amelyek közül a február eleji párizsi lesz az első, valamint az áprilisi Tel Aviv-i Európa-bajnokságra.




„Minden idénykezdet egy kicsit nehéz. A motivációm megvan, hiszen szeretnék ott lenni idén is az élmezőnyben, de nehéz évről-évre a megújulás – mondta a kiváló judós. – Harminc felett már testben és fejben is mást kíván meg egy felkészülés. Nekem például az jelent gondot, hogy már nem kell annyit edzenem, mint húsz évesen. Szabályosan vissza kell fognom magam, és el kell hinnem, hogy ez elég. Ez az egyik nagy feladat.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Nemzeti Sport
Lipiczky Ágnes írása
Fotó: MJSZ, Emmeric Le Person,
Facebook)