Az ausztriai Mittersillben rendezték az idei év első nagyszabású nemzetközi judotáborát. Az egyhetes esemény már a huszonötödik volt a sorban.




„Nem kevesebb mint ötven ország több mint ezer sportolója vett részt az alapozó jellegű összejövetelen – mondta Flórusz János, a Miskolci Judo Club elnök-vezetőedzője. – A kiváló partnerállomány mellett jó körülmények várták a szereplőket: a kitűnően felszerelt konditerem mellett úszásra és jakuzzira is volt lehetőség. Akiknek pedig maradt erejük, azok még síelhettek is, de tanítványom, Gercsák Szabina egyetlen pihenőjét regenerálásra fordította, nem csúszkálásra. A táborban gyakorlatilag súlycsoportjának élvonalával dolgozott, mivel ilyen szintű munka kell az év világversenyein való eredményes szerepléshez.

Gercsák Szabina első nagy megmérettetése februárban a párizsi Grand Slam-torna lesz, utána pedig néhány napos összejövetelre még a francia fővárosban marad. Márciusban a jekatyerinburgi Grand Slam, majd áprilisban a törökországi Antalya városában tartandó Grand Prix következik, a sort pedig az április végi, Izraelben rendezendő felnőtt Európa-bajnokság zárja majd.

„A legsikeresebb versenyzőnk jelenleg tizenötödik a hetven kilós világranglistán, amelyre mintegy kétszáz judoka iratkozott fel – folytatta mestere, majd hozzátette: – Ezt a helyezést szeretnénk megtartani, vagy lehetőleg tovább javítani.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Boon
Fotó: MJSZ, Horváth György)