Igazán mozgalmas esztendő előtt áll a magyar judosport: ebben az évben is vendégül látjuk a világ legjobbjait, gyakorlatilag minden korosztályban!




A 2016-os budapesti Grand Prix-n Tóth Krisztián aranyérmét ünnepelhettük


A felnőtteknél nagyon korán kezdődik a szezon, válogatottjaink már a január 19-én rajtoló tuniszi GP-re is leadták nevezésüket. 2018-ban az izraeli Tel-Aviv ad otthont az Európa-bajnokságnak (április 26–28.), ám rendhagyó módon az ötkarikás programban szereplő csapatversenyt önálló eseményként, Szentpétervárott (július 18.) rendezik meg.

Az Eb-t követően rajtol a 2020-as tokiói olimpia kvalifikációs időszaka, így a világ legjobbjai már kvalifikációs pontokért érkeznek majd augusztusban a magyar fővárosba, a negyedik Budapest Judo Grand Prix-re, amelyre augusztus 10. és 12. között kerül sor! A felnőtt világbajnokságnak szeptember 20. és 27. között Azerbajdzsán fővárosa, Baku lesz a házigazdája.




Győrben 2018-ban kétszer vendégeskednek majd a judósok


Ezúttal az U23-as korcsoport legjobbjai is Magyarországon adnak randevút egymásnak, november 9. és 11. között, várhatóan Budapesten kerül sor a korosztály Európa-bajnokságára. A juniorok az egyik legnagyobb presztizzsel bíró Európa-kupa viadalon, Pakson (július 14–15.) mérhetik össze erejüket a világ élvonalával, az ifjúságiak a győri Európa-kupán (november 17–18.), a serdülők pedig az ugyancsak győri Európa-kupa viadalon (június 2–3.) tehetik ugyanezt.

S hogy a kicsit idősebbekről se feledkezzünk meg: a veteránok a hagyományos százhalombattai Hungarian Masters Openen (március 24–25.) várhatják hazai pályán a külföldi vendégeket. Ez persze csupán egy kis ízelítő, a felsoroltaknál sokkal több izgalmas esemény vár még ránk 2018-ban!

A teljes hazai és nemzetközi versenynaptárt megtekinthetik a Judoinfo oldalán: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Fotó: MJSZ, Horváth György
EJU, Carlos Ferreira)