2017. december 15.

A TF küldöttsége a Budo Egyetemen járt

December 4. és 8. között Prof. Mocsai Lajos rektor és Dr. Németh Endre a TF Küzdősport Tanszékének vezetője látogatást tett Japánban, a Nemzetközi Budo Egyetemen (IBU).
A Budo Egyetemet 1984-ben Macumae Sigejosi (Shigeyoshi Matsumae) alapította, aki a Nemzetközi Judo Szövetség elnöki tisztét is betöltötte. Az egyetemet ma fia, Macumae Tacuro (Tatsuro Matsumae) elnökli.
A két egyetem között együttműködési megállapodás aláírására került sor, amelyet a két rektor, Prof. Mocsai Lajos és Prof. Takami Josihide (Yoshihide Takami) látott el kézjegyével.
A szerződés oktatói és hallgatói csereprogramokat tartalmaz, valamint kutatási és egyéb sporttudományos együttműködéseket.
A vendégek megtekintették a Kacurában található létesítményeket, ötleteket merítve a TF új létesítményeinek kialakításához. A vendégeket fogadta Ogo Josijuki (Yoshiyuki Ogo), az IBU elnökhelyettese, aki egyben a Tokai Egyetem elnökhelyettese is.
Mindkét fél nagy várakozással tekint az együttműködés elé. Magyarországra elsősorban judotanárok és végzős hallgatók érkezése várható, akár hosszabb távon is. Tőlünk elsősorban a magyar sikersportágakban várható szakemberek kiutazása, a hallgatói csereprogramon felül.
 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: TF, Dr. Németh Endre)

Következik!