December 5-én az ELTE, a MEFS és a BEAC vezetői köszöntötték a 29. Nyári Universiadén résztvevő ELTE-s sportolókat, akik elért eredményeikért, valamint az egyetemi sport területén végzett munkájukért elismerő oklevelet vehettek át az ÁJK Kari Tanácstermében.




Az elmúlt ötven év egyik legkiemelkedőbb szereplésével zárta a magyar egyetemi csapat a 29. Nyári Universiadét Tajpejben, amelyhez az ELTE-s sportolók egy arany- és három ezüstéremmel, valamint számos helyezéssel járultak hozzá. Az ünnepi köszöntőn Borhy László akadémikus, az ELTE rektora és Scheuer Gyula kancellár mellett az egyetem rektorhelyettesei, dékánjai és a BEAC vezetői mellett az országos sportvezetők képviseletében a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség vezetői vettek részt.

Elsőként Székely Mózes, a MEFS főtitkára fejezte ki köszönetét a hazai egyetemi sportvilág nevében az ELTE-nek és a sportági szakszövetségeknek, hogy támogatják az élsportoló hallgatókat. Kiemelte, hogy az Universiadén az ELTE a második legnagyobb, 18 fős delegációval képviseltette magát és a magyar egyetemek közötti pontszám-versenyt is magasan nyerte.

 

A díjazottak között volt a judós Balogh Daniella és Takács Márton is.


Borhy László beszédében hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az egyetem számára, hogy élsportoló hallgatói a legrangosabb nemzetközi egyetemi sportversenyen sikeresen vettek részt, és ezzel öregbítették az ELTE hírnevét. Elmondta, hogy a most sportteljesítményükért díjazott hallgatók jó példával járnak elől, hiszen nemcsak tanulmányaikban és szakmai előmenetelükben sikeresek, de ezzel párhuzamosan világszínvonalú sporteredményeket is képesek elérni.




„Önök az ország legjobb felsőoktatási intézményében tanulnak, miközben a világ legjobb egyetemista sportolói között is megállják a helyüket. Különösen nagy feladatra vállalkoztak azzal, hogy idejüket és figyelmüket a tanulás és a sport között megosztják. Remélem, hogy az Önök példája a többi hallgatót is meggyőzheti arról, hogy sportolni egyetemistaként is érdemes. Köszönet illeti edzőiket, segítőiket és a magyar sportvezetőket is, amiért gondoskodtak felkészítésükről és kiutazásukról.”




A köszöntő végén az ELTE rektora és kancellárja közösen adtak át az elismeréseket az ünnepelt hallgatóknak. Az egyetem hallgatóit az idei Universiadén – a MEFS mellett – a Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Judo Szövetség, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Torna Szövetség és Ritmikus gimnasztika szakág, a Magyar Vívó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség támogatta.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: ELTE)