Gercsák Szabina a tizedik Európa-bajnoki érméért utazik Podgoricába, az U23-as Európa-bajnokságra. A Miskolci Judo Club csillagával a Judoshop.hu készített interjút.



– Rengeteg érmed van már világversenyről. Pontosan mennyi is az annyi?
– Az ifjúsági olimpián aranyérmes lettem, illetve kilenc Európa-bajnoki érmem van, amiből öt arany (egy ifjúsági, kettő junior, kettő U23-as arany). Egy ezüstérem a junior korosztályból és három bronzérmem van ifjúsági, junior és a felnőtt mezőnyből. Két világbajnoki arany, ifjúsági és junior korosztályból.

– Melyik érmed a legfontosabb számodra?
– Igazából minden érem nagyon fontos számomra, de talán két érmet tudnék kiemelni, ami a felnőtt Eb-bronzérem és a junior-világbajnoki cím.

– A hétvégén te is tatamira lépsz az U23-as Európa-bajnokságon Montenegróban. Hogy sikerült a felkészülés?
– A felkészülés nagyon jól sikerült. Megtettünk mindent edzőmmel, Flórusz Jánossal, hogy a legjobb formában léphessek majd tatamira, de a fizikai edzés mellett fontos, hogy fejben is rendben legyünk a versenyen. Ha fejben nem lesz semmi hátráltató tényező, akkor minden rendben lesz.

– Sokáig küszködtél hátproblémákkal. Hogy érzed, helyre jött?
– Igazából van, amikor előjön és van amikor teljesen megszűnik. Még nem nagyon jöttem rá, hogy hogy van ez, de már megtanultam kezelni és próbálok olyankor nem arra koncentrálni, hogy fájdalmaim vannak.

– A tizedik Európa-bajnoki érmedért utazol ki Podgoricába. Mind a Magyar Judo Szövetség, mind a magyar szurkolók aranyat várnak tőled. Mennyire teher számodra az elvárás?
– Nem gondolok arra, hogy ki mit vár el tőlem. Az a fontos, amit én várok el saját magamtól.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Judoshop.hu)