A Nemzetközi Judo Szövetség négy esztendeje működő akadémiájának eddigi legjobb eredményét érte el a miskolci Nagy Sándor a judo oktató tanfolyamon. A Miskolci VSC oktatójának Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke személyesen gratulált kiemelkedő eredményéhez.




„A nemzetközi szövetség felelőseivel éppen arról egyeztettünk, mikor tudjuk elindítani a második szintű edzőképzést itthon is, amikor mondták, hogy nagyon jó hírük van számomra: a világ összes tanfolyamos résztvevője közül Nagy Sándor eredménye lett a legjobb – mondta Dr. Tóth László.

– Fontosnak tartottam, hogy találkozzunk, beszélgessünk arról, milyen szerepet tudna esetleg a miskolci feladatain túl a magyar judóban vállalni, hiszen sikere az egész magyar judó számára rendkívül megtisztelő.”

Illyés Miklós, a Miskolci VSC elnöke hozzátette: a klubban is nagyon büszkék Nagy Sándor teljesítményére, az ifjú oktató tervei szerint elsősorban a szabadidősport területén osztja majd meg tapasztalatait a sportág iránt érdeklődőkkel.

 




Az IJF Akadémia indulását a 2013-as riói világbajnokság idején jelentette be Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke. Az IJF Akadémia az induláskor együttműködést kötött a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karával (TF) és háromszintű oktatást fejlesztett ki. Az első szint az instruktori (oktatói), a második az edzői, míg a harmadik a pro licences judo menedzser-képzést takarja.

A kurzusok közül az első szinten, a 12 hetes elméleti és gyakorlati képzést magába foglaló instruktori tanfolyamon eddig 423 judoka – köztük 82 magyar – szerzett minősítést, míg a második szinten 40 hallgató teljesített sikerrel. Dr. Tóth László elmondta: tavasszal a magyarok számára is elérhető lesz az IJF Akadémia második szintű, judo edző képzése.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)