Villáminterjút közölt a Judoshop.hu a Budapesti Honvéd judo szakosztályának kiváló versenyzőjével, Karakas Hédivel, aki jelenleg Japánban edzőtáborozik.



– Lassan egy hete kint tartózkodsz Japánban. Hogy érzed magad kint?
– Pont mostanra jutottam el az első kimerültségig, nagyon sokat edzünk és a judoedzések brutálisak.

– Műtéteid után sokat ki kellett hagynod és ezért is mentél ki Japánba, hogy ezeket pótoljad. Hogy érzed, hogy mennek az edzések? Hogy bírja a térded és a bokád ezt a nagy terhelést?
– Több mint kétszáz napot nem judózhattam az olimpia után. Ez rengeteg idő, ami egyrészt jó volt, mert más munkát végeztem és tudtam a gyengeségeimen fejleszteni, feltöltődni. Másrészt viszont túl sok idő is judo nélkül, amit valahogy pótolni kell és itt Japánban, erre minden adott. Rengeteg judo, főleg küzdelmi edzések vannak, tökéletes ahhoz, hogy pótolni és fejlődni tudjak, hiszen újból szeretnék visszakerülni a világranglista élére. A lábam egyre jobban erősödik és bízom abban, hogy a fejlődése töretlen is marad, az elvégzett munka pedig meghozza majd a jutalmat.



– Mesélj egy kicsit. Hogy néz ki egy napod Sendai-ban?
– Igazából három dolgot csinálok. Edzés, evés, pihenés. Kettő vagy három edzés naponta, az elosztást a program ritmusa adja meg. Mellette gyógytorna és egyéb apróságok, amiket igyekszem hozzátenni minden nap a munkámhoz, hogy még tökéletesebb legyen.

– Azért nyugtass meg minket, hogy nem maradsz kint Japánban?
– Nem tervezem! :) Hosszútávon nagyon ingerszegény lenne. Még így az első héten annyira nem érzem, de ha egy hónap múlva megkérdezel már több tapasztalatom lesz. Biztosan hiányozni fog az otthoni közeg, a család, a barátok, a csapattársak, a kikapcsolódás és nem utolsó sorban az edzőm. Kell az irányítás minden sportolónak, viszont én erre a két hónapra egy önismereti túraként is tekintek. Nagy elhatározás és bátorság kellett ahhoz, hogy egyedül eljöjjek, viszont rengeteget tanulhatok belőle. Kiderülhet, mennyi akarat van még bennem, mennyit vagyok még képes áldozni. Magamért csinálom, nincs aki segítsen, átlökjön a holtpontokon, annyit veszek ki belőle amennyit szeretnék és én nagyon sokat szeretnék.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Judoshop.hu
Fotó: Karakas Hedvig)