A Telekom Veszprém kézilabdacsapata mellett a Budapest Wolves amerikaifutball-együttes, a Miskolci Judo Klub és a Magyar Amerikai Futball Szövetség (MAFSZ) is a mellrák elleni küzdelem mögé állt.




A Steelers.hu csapata immár hetedik éve gondolja úgy, hogy az októbert a mellrák ellenes kampánynak szenteli. A tavalyi évben 2.300.000 forint gyűlt össze az egy hónapnyi kampánymunka során. Az évek folyamán voltmár partnerünk az akkor még NB1-es Győri ETO, a MAC Budapest felnőtt jégkorongcsapata vagy a szigetszentmiklós focicsapat is. Az idei sajtótájékoztató rendhagyó esemény volt, mert az egészet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes rövid, de annál látványosabb műsora nyitotta meg. Az első felszólalaó dr. Gundy Sarolta onkológus főorvos volt, aki a szakmai oldalról világított rá, hogy az ilyen akciók, illetve a szűrések és a figyelem felhívás milyen nagy lökést adott a világon is, és hazánkban is a mellrák ellenes harchoz.

Támogatók sora elmondta miért és mivel kapcsolódnak az októberi akcióhoz. Nagy László és Ljubomir Vranjes (Telekom Veszprém férfi kézilabda csapat) elmondták, hogy októberben minden hazai mérkőzésükön a mezszállítójuk és a névadó szponzoruk (Hummel és Telekom) által biztosított rózsaszín pólókat viselik majd. A pólók, mint megtudhattuk a shopban 4000 és 2000 Ft/db áron megvásárolhatóak lesznek. Ez az összeg teljes egészében az akciót támogatja.

Ezután Gercsák Szabina ifjúsági olimpiai-, világ- és Euróapa-bajnok judós, a Miskolci Judo Club versenyzője kifejtette, hogy nőként is azt látja, hogy nem törődnek magukkal a hölgyek. Mindenkit kér, hogy menjenek el a szűrésekre, sok helyen már ingyenes szűrések is vannak, de nem kellő mértékben veszik ezeket igénybe az emberek. Nem figyelünk magunkra. Szabina magával hozott egy judogit, amelyben 2013-ban érte el sikereit. Ezt szeretné árverésre bocsájtani és természetesen a nyertesnek aláírva átadni.

„A Miskolci Judo Club-on keresztül egy régi ismerősünktől kaptam a felkérést arra, hogy csatlakozzak a kezdeményezéshez – számolt be Gercsák Szabina. – Ezúton is szeretném megköszönni, hogy gondoltak rám, és úgy érzem, hogy egy olyan ügy mellé állhatok oda ami a Magyarországon és a világban élő nőket érintheti/érinti.

Nagyon fontosnak tartom, hogy mi nők odafigyeljünk magunkra és, hogy szűréseken is részt vegyünk. Léteznek ingyenes szűrések is, és bizony már húsz éves kortól javasolt eljárni, hiszen nem tudni mit hoz a jövő. Jobb megelőzni a betegségeket.

Éppen ezért az októberi versenyeimen rózsaszín dresszben fogok bemelegíteni, a hétköznapokon pedig egy rózsaszín kis szalagocskát fogok viselni azért, hogy én is felhívjam a figyelmet ezen betegségre, és annak megelőzésére.

Mindemelett, a 2013-as judoruhám szeretném felajánlani a Magyar Rákellenes Ligának árverezésre, és az abból befolyó összeget is, hogy ezzel segítsem az ügyüket. Köszönöm, hogy részese lehetek és segíthetek a magam módján!”

A Budapest Wolves és a Magyar Amerikai Futball Szövetség képviselői elmondták, hogy mivel az akció kezdőrúgása a tengerentúlon pont amerikai foci volt, ezért nem is volt kérdés számukra a csatlakozás. Az októberi női mérkőzéseken (kettő ilyen is lesz a Láng Sporttelepen) hirdetik majd az akciót és kérik a hölgyeket, hogy menjenek szűrésre. A szövetség szintén az októberben lejátszandó utánpótlás-válogatott mérkőzéseken hívja majd fel a figyelmet.

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész elmondta, hogy az október 4-i Müpában megtartandó nagy, egész estés fellépésükön a lányok a megszokott szalagok helyett a hajukban rózsaszínt viselnek majd, valamint terveik szerint egy szép rózsaszín virággal is díszített cipőt is felajánlanának árverésre.

A Pizza Hut képviselője, Szabó Orsolya marketing manager elmondta, hogy cégük minden dolgozója boldogan áll ezen akció mellé, és büszkén fogják viselni a külön erre a hónapra készült munkapólókat. Valamint minden, a hónapban értékesített pizza és szósz árából egy meghatározott összeget a hónap végén átutalnak a Magyar Rákellenes Liga számlaszámára.

„Azt hiszem, az idei évben is egy olyan segítő csapat jött össze, akik mind egytől egyig tenni akarnak, segíteni akarnak, hogy a kampányunk még szélesebb körben érje el az embereket, köszönjük nekik” – zárta a sajtótájékoztatót Fizel Zoltán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
)