2017. szeptember 12.

Európa-bajnokság és világbajnokság előtt: jönnek a juniorok!

Rohamosan közeledik a junior judósok két idei világversenye, így az Utanpotlassport.hu megnézte, kik képviselhetik a magyar színeket a maribori Eb-n és a zágrábi vb-n. Az ifjúsági korosztály legjobbjai eggyel feljebb is megméretik magukat.
Több ifjúsági érmes versenyző is megméretteti magát az idősebbek között


A juniorkorú judósoknak a viszonylag csendes nyarat követően ősszel indul be igazán a versenyszezon, ekkor rendezik ugyanis a korosztály két világversenyét. Előbb szeptember 15-17-én a szlovéniai Mariborban lépnek tatamira a válogatott tagjai a junior Európa-bajnokságon, majd október 18-22-én a horvátországi Zágrábban rendezik meg a junior-világbajnokságot. Az biztos, hogy a hosszú utazással és az akklimatizációval egyik helyszínen sem kell megküzdeniük a fiataloknak, „csak” az ellenfelekkel.

A lányok mezőnyében az Eb-n és a vb-n is ugyanaz a nyolc versenyző indul. A felnőtt-világbajnokságot is megjárt Szigetvári Mercédesz (+78 kg) helye megkérdőjelezhetetlen a csapatban, és örömteli a tavaly sérülés miatt minden fontosabb versenyt kihagyott Tóth Fanni (78 kg) visszatérése is a keretbe. Beringer Fatime (44 kg) is jó teljesítményt nyújtott a kvalifikációs versenyeken.

A még ifjúsági korú Varga Brigitta (48 kg) és Özbas Szofi (57 kg) szereplése sem meglepő, hiszen Brigi vb-aranyat, Szofi pedig Eb-aranyat, vb-bronzot nyert a fiatalabbak között. Klein Dorina (44 kg) is ifjúsági korú versenyzőként kap lehetőséget, ami azt jelenti, hogy ők az EYOF-fal együtt öt világversenyen szerepelnek az idén. A csapatot Kovács Kitti (57 kg) és Lőrinc Renáta (70 kg) teszi teljessé, akiknek a klubjuk állja a részvételt.

A fiúk között az Eb-n és a vb-n is tizenhat versenyző indul, az összetétel azonban egészen biztosan változik. A 81 kilogrammban akkora a tülekedés, hogy választani kellett – vagy kell – az indulók között. A Rákosvidéke Hajtós DSE versenyzője, az ifjúsági Eb-ezüstérmes és vb-bronzérmes Tóth Benedek a maga részéről rövidre zárta a kérdést, és a junior-világbajnokságot választotta. Így az Eb-n Rajkai Róbert és Gőz Roland vesz részt, és amelyikük jobban szerepel, az utazhat Tóth Benedek mellett a vb-re. Azonos teljesítmény – vagy éppen annak hiánya – esetében Rajkai lesz a kedvezményezett.

A fentieken kívül Monor Dániel (55 kg), Waczulik Richárd (+100 kg), az ifjúsági korú Sipőcz Richárd (+100 kg), Kozma Ákos és Boros Bence (egyaránt 66 kg), Tóth Apor (90 kg), Árvai Péter (100 kg) és Sárhegyi Gábor (73 kg), valamint klubköltségen Iklódi Máté (81 kg), Szegedi Dániel (55 kg), Mátics András (55 kg), Veres Márton (81 kg), Pongrácz Bence és Szeredás Botond (egyaránt 60 kg) alkotja a magyar kontingenst.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Utanpotlassport.hu
Lakner Gábor írása
Fotó: IJF)
Következik!