Vasárnap délután a budapesti Intercontinental Hotelben tartották meg a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG egyéni küzdelmeinek sorsolását. Marius L. Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség elnöke köszöntötte a sorsolás résztvevőit, aki szólt róla, hogy vasárnap a budapesti Operaházban gálaműsorral ünnepelik az IJF megalakulásának 65. évfordulóját, hétfőn pedig megkezdődik a sportág csúcseseménye, a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG, méghozzá igen illusztris vendégek társaságában: jelen lesz többek között az IJF tiszteletbeli elnöke, Vlagyimir Putyin orosz elnök, Battulga Khaltmaa mongol elnök és Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor is.




Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke házgazdaként köszöntötte a vendégeket, s kifejezte reményét, hogy mindenki jó érzésekkel, szép emlékekkel fog amjd visszaemlékezni az előttünk álló eseményre.

A sorsolást megelőző akkreditációs során sok nyitott kérdésre választ kaptunk, így eldőlt, hogy 126 ország összesen 731 judósa lép tatamira a budapesti világbajnokságon, mind a két szám nagyobb, mint a legutóbbi, 2015-ös asztanai létszám, ennél többen csak 2011-ben, a párizsi világbajnokságon vettek részt, de az amolyen „kísérleti esemény“ volt abból a szempontból, hogy minden ország minden súlycsoportban két versenyzőt indíthatott.




Ami a mieink sorsolását illeti, nem beszélhetünk könnyű ágról egyik indulónk esetében sem. Sőt, inkább nehéznek látszik az út minden indulónk előtt, csaknem mindenki számára szükség lesz egy vagy több bravúrra ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jussanak, vagyis szerepelhessenek a délutáni programban. A sikerhez nagy támogatást adhat a hazai közönség, amelynek buzdítása a nehezebb feladatokat is megoldhatóvá teszi.




"Egy ilyen sorsolásnál nehéz mit mondani, lehetett volna rosszabb is, jobb is. Bízom abban, hogy a hazai szurkolók segítségével a versenyzőink jó eredményekre lehetnek képesek" – mondta Nagy András szakágvezető. A válogatott vezetője hozzátette: a szakmai célkitűzés egy érem és egy pontszerző helyezés elérése, de reményei szerint sikerül majd ennél jobban szerepelni Budapesten.

A teljes sorsolást itt tekinthetik meg: KLIKK IDE!

Marius Vizer a sorsolást követő nemzetközi sajtótájékoztatón elmondta, több mint 700 akkreditált médiaképviselő dolgozik majd a vb-n, hatvannál is több országban élő közvetítések követik a viadalt, amelynek hírei több mint kétszáz országba jutnak majd el.




A sajtóeseményen néhány világklasszis judós is részt vett, közöttük volt a magyarok világbajnoki ezüstérmese, Tóth Krisztián is. A KSI SE 90 kilós judósa elmondta: szerepelt már magyar közönség előtt világversenyen (a 2009-es ifjúsági világbajnokságot is a Papp László Budapest Sportarénában rendezték meg, Krisztián ott ezüstérmet szerzett), de felnőtt vb-n számára is új lesz ez a helyzet, amelyet szeretne jó eredménnyel emlékezetessé tenni.

 


Kinek és mikor szurkolhatok?
Szurkolói guide a világbajnokságra

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)