Hétfőtől kezdetét vette Budapesten a Papp László Sportarénában a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG. Az 52 kilogrammosok mezőnyében tatamira lép a BHSE fiatal tehetsége, Szabó Katinka is.



Zana Anita:
Kanyarodjunk vissza a kezdetekhez. Hogyan kezdtél sportolni? Miért pont a judót választottad?
Szabó Katinka: Édesapám biztatására kezdtem a judót. Nagyszerű versenyző volt, így testvéreimmel szinte a szőnyegen nőttünk fel és ott is ragadtunk.

ZA: Az utánpótlás szinten elért eredményeid közül melyiket emelnéd ki?
SZK: Talán az U23-as Európa-bajnoki bronzérmet, hiszen sérülten mentem ki és nagyon örültem neki, hogy így is sikerült dobogóra állnom, az Eb után pedig meg is kellett műteni a vállam.

ZA: Miként alakult a felkészülésed a vb-re? Milyen formában érzed magad?
SZK: Úgy gondolom, hogy a legjobb kezekben vagyok a Budapesti Honvéd judo szakosztályánál, és mind a csapat, mind az edzők száztíz százalékot beleadtak, hogy jövő hétre a legjobb formát tudjam nyújtani. Most már az utolsó simítások vannak, súly beállítás és pörgetés, de felkészültnek érzem magam nagyon.

ZA: Mit jelent számodra, hogy Magyarországon, Budapesten lesz a világbajnokság?
SZK: Számomra nagyon sokat jelent, hogy hazánk fővárosa rendezi meg a világbajnokságot, hiszen olyan szeretteim is ki tudnak jönni, szurkolni, akik mondjuk más országba nem tudnának követni. Sok erőt fog adni nekem, hogy magyar közönség előtt versenyezhetek majd 29-én.

ZA: A vb-re milyen reményekkel tekintesz előre?
KSZ: Sajnos a judóban sokat számít egy jó sorsolás, de azt megígérhetem, hogy mindent megteszek azért, hogy a legjobb tudásomat nyújtsam majd a szőnyegen!

ZA: Tudatos sportolónak tűnsz. Milyen terveid vannak a tatamin kívüli életedre nézve?
KSZ: Nagyon szeretem a gyerekeket, edzői végzettségem már megvan, így valószínűnek tartom, hogy majd pályafutásom után a gyerekeknek adjam át tudásomat és mutassam meg a cselgáncs valamennyi szépségét.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Mindenamisport.com
Zana Anita írása)