Szívbeteg vagy szívbetegségből felépült gyerekek, ők a Szív bajnokai. Ők is szurkolnak majd a magyar sportolóknak a budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG során.




„Néhány hete egy csodálatos élményben volt részük a szívbeteg gyermekeknek. Ott voltak az EYOF eseményen, a zárónapon, a judo döntőket is megnéztük. Nagyon különleges élmény volt! – mesélte Beck Monika, a Szív nagykövete. – Az önkéntesek külön programmal is készültek, amelyhez mi is csatlakoztunk. Sohasem felejtjük el.”




Az EYOF után szeptember 2-án szombaton, a világbajnokság hatodik versenynapján a Papp László Budapest Sportarénában is találkozhatunk. De kik ezek a bajnokok?

„...Mosolygó, csillogó szemű félénk apróságok, kötéssel a mellkasukon, betegen a kórházi ágyban, felmentve a tornaóra alól. Szívbeteg gyermekek, akik igazi hősök! A hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait. A gyermekkardiológia osztályok apró lakói, szinte mindannyian tudják milyen a kórházi élet, ki a fehér köpenyes doktor néni, miért kell minden nap gyógyszert szedni vagy néha miért kapnak injekciót. Az élet apró hősei! Mit jelent számukra a szív? Az életet, a reményt és a jövőt! Nekünk mit jelent a szív? Egy érzést, egy élményt és egy mosolyt. Egy gyermeki mosoly, aminek üzenet van…"

Ha látod őket a világbajnokságon, küldj nekik egy szívet!

A kis bajnokokról ezen az oldalon minden megtalálható: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)