Dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke az ATV-ben jelentette be, hogy a Nemzetközi Judo Szövetség Budapesten élő román vezetője, Marius Vizer hivatalosan is meghívta a szervezet tiszteletbeli elnökét, Vlagyimir Putyin orosz államfőt a magyar fővárosban rendezett judo-világbajnokság augusztus 28-i megnyitójára.



Putyin elfogadta a meghívást dr. Tóth László szerint, de a judoinside.com szakportál néhány órával későbbi cikkében még azt írta, a Kreml sajtóosztálya nem jelentette be, hogy zajlanának az előkészületek az államfő magyarországi látogatásával kapcsolatban.

Moszkvai forrásokból azonban a Magyar Nemzet úgy értesült, a budapesti utat már egy hete lekötötték – az orosz elnök a Nemzetközi Judo Szövetség tiszteletbeli elnökeként az elmúlt évek minden nagy judo világversenyén tiszteletét tette. A Magyar Nemzet információ szerint Vlagyimir Putyin csupán néhány órán át tartózkodik majd a magyar fővárosban, részt vesz a megnyitón és megnéz néhány judomérkőzést. Úgy tudják, Orbán Viktorral is találkozik, aktuális világpolitikai témákról beszélgetnek majd, például Szíriáról, az Egyesült Államokról és Ukrajnáról. A Paksi Atomerőmű bővítésének témája azonban az információk szerint nem lesz a középpontban. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a felek informális egyeztetésük végén nem tartanak sajtótájékoztatót.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: mno.hu)