Augusztus 19-től 30-ig rendezik meg a 29. Nyári Egyetemi Sportjátékokat, ismertebb nevén az Universiadét. A több mint kétszáz fős magyar küldöttség fogadalomtételén a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke azt mondta: a sportolóktól egyéni legjobbjait várják el, a sportszerűséget betartva.



A Magyar Sport Házában tett fogadalmat a 29. nyári Universiadéra utazó csapat. Az egyetemista és főiskolás versenyzőktől a szövetség elnöke azt kérte, hogy mindig ügyeljenek a tisztességes versenyre.

„Mi az, amit várunk tőletek az Universiedén? Az első az, hogy küzdjetek magatokért és a sportotokért, ahogyan csak tudtok, a legnagyobb erőfeszítéssel. Tehát ez az egyéni legnagyobb teljesítményre való kérés. A második kérés az, hogy mindezt becsülettel, a becsületes sportnak a jegyében tegyétek meg, ezt idegen szóval fair playnek hívják. Tehát csak olyan sport számít igazán, okoz olyan megelégedést a versenyzésben, amelyben becsületesek vagyunk” – mondta Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke.



Dr. Németh Endre vezetésével nyolc judósunk utazik, s lép tatamira az idei Universiadén, míg dr. Fridrich Katalin az IJF jelöltjeként a bírói csapatba kapott meghívót.


A magyar csapat

FÉRFIAK
60 KG:
Mihalovits Botond (KSI SE)
66 KG: Bartha Ákos (Miskolci VSC)
73 KG: Takács Márton (BHSE)
81 KG: Beviz Barnabás (BHSE)
90 KG: Krizsán Szabolcs (BHSE) 

NŐK
52 KG:
Knetig Emőke (Mogyi-Bajai JC)
57 KG: Keliger Bernadett (BHSE)
63 KG: Balogh Daniella (BHSE)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: HírTV)