Szatmári András egyéni kardvilágbajnoki címe a vizes vb eseményei miatt nem kapott elég figyelmet, holott a 24 éves sportoló Lipcsében a csapat tagjaként ezüstérmet is szerzett.



Hazatérve kilátogatott a vb-re egy vízipólómeccsre, ahol hét­ezer ember tapsolta meg, azóta viszont már Balatonalmádiban pihen.

– Most néhány napig a lehető legtöbbet szeretnék nyugodtan feküdni az ágyamon – mondja Andris. Ha megunja a pihenést, a Balaton partján párjával, Nórival és vizslájával, Mirivel nagyokat sétál.

Mennek majd nyaralni is, bérelnek egy autót, és Nápolytól indulva körbeautókáznak Dél-Olaszországban, eljutnak majd Bariba is.

– De ez még odébb van, hiszen augusztusban előbb Tajvanra utazom. Jó volna, ha az Universiadén újabb aranyérmet akasztanának a nyakamba – vázolja fel a vágyait a Vasas-versenyző, akinek első edzője Gerevich György volt.

– Szóval most még kikapcsolódás a program, néha elmegyünk vacsorázni valamelyik hangulatos étterembe, bár bevallom, nagyon szeretek otthon főzőcskézni Nórival. A csirkém, ami főtt krumplival, karikára vágott hagymával sütôben készül, mennyei fogás.



András egyébként úgy véli, nem csak ő szerez majd csillogó érmet, barátai közül a kajak-kenu vb-n Tótka Sándornak, a SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁGON pedig Tóth Krisztiánnak nagyon drukkol a minél jobb eredményekért.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Borsonline.hu)