Az Európai Judo Szövetség máris közzétette a 2018-as versenynaptárat, s bár gyaníthatóan még nem a végleges verzióról van szó, a judósokra váró legnagyobb versenyek helyszínei és időpontjai között már lehet szemezgetni.




Budapest után a következő felnőtt-világbajnokságot Baku rendezi 2018 szeptemberében, míg a juniorok októberben Marokkóban lépnek tatamira a vb-címekért.

Ami az Európa-bajnokságokat illeti: a felnőttek áprilisban Tel-Avivban, a veteránok júniusban Glasgow-ban, az ifjúságiak szintén júniusban Szarajevóban, a juniorok szeptemberben Szófiában, az U23-as korcsoport versenyzői novemberben Budapesten csapnak össze.

Az IJF World Tour keretében tíz Grand Prix- (Tunisz – január, Düsseldorf – február, Tbiliszi – március, Antalya – április, Hohhot – május, Cancún – június, Budapest – július, Zágráb – augusztus, Taskent – október, Hága - november) és négy Grand Slam-viadalt (Párizs – február, Baku – május, Abu Dzabi – október, Tokió – november) találunk a naptárban.

A szezon a már jól megszokott mittersilli edzőtáborral indul, az első versenyzési lehetőség pedig a 2018-ban debütáló tuniszi Grand Prix-torna lesz.


{google_docs}/images/stories/2017/versenykiirasok/ejunaptar2018.pdf{/google_docs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)