Tizenhét nap múlva, július 23-án startol a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amelyen tizenkét judós képviseli a magyar színeket. Mindannyian részt vettek a kaunasi ifjúsági Európa-bajnokságon, nem is akárhogyan!




A magyar keret a győri EYOF-ra


FÉRFIAK
50 KG:
Feczkó Csanád (Miskolci VSC)
55 KG: Vida András (Győri AC)
60 KG: Szeredás Botond (Nippon Sport JC)
73 KG: Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE)
81 KG: Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE)
+90 KG: Sipőcz Richárd (Győri AC)

NŐK
44 KG:
Kardos Tímea (Győri AC)
48 KG: Varga Brigitta (KSI SE)
52 KG: Özbas Szofi (Ceglédi VSE)
57 KG: Maróti Alexandra (UTE)
70 KG: Gergácz Enikő (Rákosvidéke Hajtós DSE)
+70 KG: Faragó Petra (Miskolci VSC)


Az 50 kilogrammos Feczkó Csanád (Miskolci VSC) a tavalyi évhez hasonlóan ezüstérmet szerzett az Eb-n, második a világranglistán, előtte csak nagy riválisa, az Eb-győztes orosz Georgij Tretyakov áll.

Az 55 kilogrammban Vida András (Győri AC) számára két mérkőzés jutott Litvániában, az elsőn a hosszabbításban tudott győzni, a másodikon beleszaladt egy villámgyors ipponba. A világranglista hetedik helyéről vág neki az EYOF-nak.



Szeredás Botond (Nippon Sport JC) kitűnően kezdte Eb-szereplését a 60 kilogrammban, az utolsó két mérkőzésén azonban jöttek az azeriek, így a pontszerző ötödik helyen zárta az egyéni küzdelmeket. Csapatban meglett a hőn áhított érem is, egy fényesen csillogó ezüst formájában. A jó teljesítménynek köszönhetően a hatodik helyre lépett elő a világranglistán.

Nerpel Gergely (Rákosvidéke Hajtós DSE) ideje korán távozott az egyéni küzdelmekből, a csapatsikerből viszont már szerves részt vállalt a 73 kilogrammos judós. A világranglista huszonhatodik helyéről lépne előrébb egy jó győri szerepléssel.

Tóth Benedek (Rákosvidéke Hajtós DSE) számos Európa-kupa-siker után az Európa-bajnokságon sem maradt érem nélkül. Ippongyőzelmekkel száguldott be a 81 kilogrammosok döntőjébe, ahol török riválisa akkor még jobbnak bizonyult, a csapatversenyben azonban sikerült revansot venni. Hajtós Bertalan tanítványa két ezüstéremmel zárta a kontinensviadalt, és már harmadik a világranglistán.



Sipőcz Richárd (Győri AC) címvédőként érkezett Litvániába, s nem sokon múlott az újabb győzelem. Az orosz Babajan nyakába került az aranyérem, aki a világranglistán is átvette a vezetést, így hazai pályán lesz miért visszavágni nehézsúlyú versenyzőnknek, aki Tóth Benedekhez hasonlóan dupla ezüsttel térhetett haza az Európa-bajnokságról.

A világranglistán ötödik Kardos Tímea (Győri AC) két mérkőzést nyert, kettőt elveszített Kaunasban a 44 kilogrammosok között, ezzel a még pontszerző hetedik helyen végzett.

A 48 kilogrammos Varga Brigitta (KSI SE, világranglista 36.), az 57 kilogrammos Maróti Alexandra (UTE, 3.), a 70 kilogrammos Gergácz Enikő (Rákosvidéke Hajtós DSE, 34.) és a +70 kilogrammos Faragó Petra (Miskolci VSC, 13.) egyaránt egy-egy mérkőzést tudott nyerni az Eb-n. Győrben magyar közönség fogja segíteni a még jobb szereplést.



Az ifjúsági Európa-bajnokságokon tizenharmadik alkalommal csendült fel a Magyar Himnusz, az 52 kilogrammos Özbas Szofi (Ceglédi VSE) legyőzhetetlennek bizonyult a kaunasi kontinenstornán. Az Eb-cím a világranglista élére repítette a ceglédi judóst, így első számú kiemeltként várja a sorsolást az EYOF-on.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)