Csernoviczki Éva bronzérmet nyert a Cancúnban rendezett Grand Prix-versenyen. Az áprilisi Európa-bajnokságon harmadik helyezett Csernoviczki a 48 kilogramm negyeddöntőjében perui riválist győzött le ipponnal, majd az elődöntőben hosszabbításban, intéssel kapott ki a brazil Gabriela Chibanától.



A bronzmérkőzésen aztán a szintén brazil Larissa Pimenta ellen lépett tatamira, és ipponnal szerezte meg a harmadik helyet.

„Örülök, hogy az Európa-bajnokság után ismét dobogóra állhattam – értékelt az Ippon Judo Tatabánya SE versenyzője. – Bár az időeltolódással és a mexikói klímával is meg kellett küzdenem, végül sikeresen szerepeltem. Fontos, hogy jó formában várjam a folytatást, hiszen az év legfontosabb versenye még hátravan.”

Az olimpiai bronzérmes judós ezzel az augusztusi, budapesti világbajnokságra célzott, ahol természetesen komoly célokkal lép tatamira.

„Nyilván ott is a minél jobb szereplés lesz a cél, szeretnék jól judózni, ami magával hozhatja a megfelelő eredményt is – mondta el a sportoló. – Ebben a szurkolók is sokat segíthetnek, hiszen a korábbi hazai rendezésű viadalokon is előfordultak olyan holtpontok, amelyeken az ő buzdításuk lendített át. Igyekszem mindent megtenni, és akkor ők is és én is elégedettek lehetünk.”

Éva édesapja, egyben edzője, Csernoviczki Csaba szerint a sérülések elkerülése lesz a legfontosabb a következő két hónapban.

„A felkészülést egészségesen kell végigcsinálni, csak így lehet sikeres a szereplés a világbajnokságon – fogalmazott a szakember. – Természetesen emellett oda kell figyelnünk a feltörekvő fiatalokra is, hiszen mindig vannak új arcok a súlycsoportban. Fel kell készülnünk belőle, de úgy érzem, ezt biztosan meg fogjuk oldani.”

Az idei judo-világbajnokságot augusztus 28. és szeptember 3. között rendezik Budapesten, Csernoviczki Éva a torna nyitónapján lép tatamira. A tatabányai versenyzőre addig hazai, ausztriai, csehországi és spanyolországi edzőtábor is vár.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Lokal.hu
Kerékgyártó György írása
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)