2017. május 10.

A 195 centis judokát komolyan foglalkoztatta a kosárlabda

A három olimpiát is megjárt Bor Barna gyermekkorában gyakran kosárlabdázott, a Jordan-érában pedig nyomon követte az NBA történéseit. A magyar sztárjudósnak így lett a példaképe Dávid Kornél, aki a Chicago Bulls játékosa volt, és akiről a Sport TV hamarosan Kornél on Tour címmel filmet mutat be.
A 30 éves judós – aki a tavalyi riói olimpián vitatható körülmények között, intéssel búcsúzott a legjobb 16 között – az 1990-es években áhítattal nézte Dávid Kornél és kortársai játékát, és az is megfordult a fejében, hogy kosárlabdázónak áll. Végül a küzdősportnál maradt, de azóta is egyik legnagyobb példaképének tekinti a korábbi világklasszis magyar kosarast, akivel első alkalommal a Sport Televízió TrashTalk című műsorának kamerái előtt találkozhatott.


Az akciót a barátai meglepetésként szervezték a paksi színekben versenyző cselgáncsozónak, hogy örömet szerezzenek neki és kicsit kikapcsolódhasson az augusztus végi budapesti világbajnokságra való felkészülés időszakában. A két sportoló meg is ajándékozta egymást. Dávid Kornél egy edzőmezt adott Bor Barnának, amit még a Toronto Raptors színeiben viselt, a cselgáncsozó pedig egy riói plüss kabalafigurával lepte meg őt.A találkozót stílszerűen egy kosárpályára szervezték, ahol a sportolók játszottak és beszélgettek is kicsit. „Végig követtem a tavaly nyári olimpiát és nagyon szurkoltam neked, de sajnos a végén rossz döntés született.
Ugyanakkor nekem nagyon hiányzik, hogy a nehéz kvalifikációs rendszer miatt mi nem juthattunk ki az ötkarikás játékokra, ami neked már háromszor is sikerült, és erre büszke lehetsz” – mondta Dávid Kornél.„Már gyerekként megszerettem a kosárlabdát, de végül úgy alakult, hogy a cselgánccsal kezdtem el komolyabban foglalkozni. Nagyon örülök, hogy megismerhettelek, mert felnézek arra a generációra” – fogalmazott Bor Barna.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Origo.hu
Fotó: Bognár Szilvia)