Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke és a héten kinevezett Fábián László főtitkár pénteken Újvidékre, a birkózó Európa-bajnokság helyszínére utazott, ahol tárgyaltak Nenad Laloviccsal, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) szerb elnökével, a NOB tagjával és Leri Habelovval, a Grúz Olimpiai Bizottság vezetőjével is.




Kulcsár Krisztiánt kedden választották meg a MOB elnökének, s ebben a minőségében első külföldi útja a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) meghívásának eleget téve vezetett a kontinensviadalra. A két sportvezető az újvidéki sportkomplexumban zajló kontinensviadalon előbb megtekintette Ligeti Dániel és Barka Emese negyeddöntőjét, majd ebéddel egybekötött megbeszélést folytatott Laloviccsal Bacsa Péternek, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnökének a jelenlétében.

Fábián László a tárgyalást követően elmondta, hogy mivel Kulcsár Krisztián már korábbról ismerte a szerb sportvezetőt, ezért nem csupán formális beszélgetésre került sor. A főtitkár szerint szóba került a Szerb Olimpiai Bizottságnál hamarosan esedékes választás éppúgy, mint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapítványaiban zajló munka. Lalovic tájékoztatta a MOB vezetőit a birkózás jelenéről és a tervezett változtatásokról is, s beszéltek a felek a jövő évi budapesti világbajnokságról is.

Kulcsár Krisztián a megbeszélésen meghívta Lalovicot Budapestre az augusztus végén sorra kerülő judo-világbajnokságra, s mint Fábián László jelezte, bíznak benne, hogy a tárgyalás Magyarországon folytatódik majd.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: MOB
Fotó: MBSZ, Martin Gábor)