Szerdán a győri Vaskakas Művészeti Központban mutatták be a nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál támogatóit, valamint a magyar csapat formaruháit.




A jeles eseményre 95 nappal a legnagyobb európai korosztályos sportesemény megnyitója előtt került sor. Az állami támogatás mellett több nagy - jellemzően győri kötődésű - cég is úgy gondolta, hogy érdemes az EYOF mellé állnia. A legnagyobb támogatók között így ott látjuk a 75 autót biztosító Audi Hungariát, a versenyzők táskáiról és hátizsákjairól gondoskodó Scitec Ipari és Kereskedelmi Kft-t, valamint a verseny helyszíneit biztosító Győr-Szol Zrt-t, illetve Győr-Projekt Kft-t is.



Az eseményen a világhírű Győri Balett táncművészei mutatták be a magyar csapat formaruháit, melyek Tánczos Anita divattervező ízlését dicsérik. Immár az egyes versenyek helyszínei is véglegesek. Ezek szerint a nyitó ünnepség helyszíne az ETO Park, a kézilabdáé az Audi Aréna, a fiú kosárlabdáé a Bercsényi iskola, a lányé az Egyetemi kosárlabda csarnok, a röplabdáé az Egyetemi Csarnok, a kajak-kenué az Aranypart II.

A kerékpárversenyek a Városháza elől indulnak, a teniszt az Olimpiai Sportpark (Radnóti utca) teniszcentrumában, a judót az Olimpiai Sportpark judocsarnokában, a tornát a sportközpont multifunkcionális csarnokában, az atlétikát az atlétikai centrumában, míg az úszást az Aqua Sportközpontban rendezik.



Az EYOF valamennyi versenye ingyenesen látogatható, a szurkolni vágyóknak csupán egy regisztrációs jegyet kell „venniük”, ami tulajdonképpen csak a helyfoglalást hivatott biztosítani az egyes helyszíneken. A regisztrációs jegyek április 24-től a jegymester.hu oldalon, a Baross úti Látogatóközpontban, illetve az esemény ideje alatt a nézői bejáratoknál vásárolhatóak meg, utóbbi pontokon az előre lefoglalt, vagyis regisztrált helyekre is átvehetők majd a jegyek.

Az egyéni sportágakban külön lehet a délelőtti eseményekre, és külön a délutáni döntőkre jegyet igényelni, míg a csapatsportágakban minden meccsre külön lehet belépőt foglalni. A szervezők felhívták a figyelmet, hogy minden személy négy jegyet igényelhet, és - mivel ingyenesek az eseményre a jegyek –, hogy indokolatlanul senki ne foglalja a helyet, vagyis csak az váltson belépőt, aki valóban ki is látogat az eseményre.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Origo.hu
Fotó: MTI, Krizsán Csaba)