Az atlantai olimpia bajnoka, a háromszoros világbajnok (1993, 1995, 1997) Dzson Ki Jung technikai keretedzést tartott az UTE judo szakosztályának edzőtermében. A szemináriumon több százan vettek részt.




„Az előadásnak hatalmas sikere volt – mondta Petrányi Imre szakosztályvezető. – Nem igazán volt meghirdetve ez az alkalom, gyakorlatilag öt nappal az esemény előtt az MJSZ honlapjára és a Judoinfónak juttattam el a szövetségen keresztül, hogy érkezik hozzánk Dzson Ki Jung olimpiai bajnok.”



Az UTE meghívására jött el, s azon kívül, hogy meglátogatta a judo egyetemén tanuló, nálunk vendégeskedő két fiatal edzőjelöltet, a Testnevelés Egyetemre is meghívást kapott.




„Dzson mester a világ egyik legsikeresebb judós egyénisége, és ez megnyilvánult az oktatási módszerében is – folytatta a szakosztályvezető. – Stílusa nagyon letisztult, egyszerű természetességen alapul. Mindenkinek az egyéniségének és tudásszintjének megfelelően, nagyon átgondoltan és lényegre törően adta át tudását. A technikák, amiket oktatott, mind ezeken az elveken alapultak. Próbálta a judo lényegét átadni, és azt hiszem ez sikerült is, amit az a vastaps is tükrözött, amit a szeminárium résztvevőitől kapott.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: UTE)