A Magyar Judo Szövetség célja, hogy megötszörözze a judósok számát az országban. A gazdagréti általános iskolában épülő Budai Judo Akadémia egy lépcsőfok ezen vállalás felé.





Elkezdődhet a Budai Judo Akadémia építése a judo budai regionális központjában, a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola területén, illetve részben annak tetején. A Közbeszerzési Értesítőben augusztus 10-én megjelent információk szerint a SZEMECO Szakipari Kft. nyerte el az első ütem megvalósítását, amelynek során a következő építési feladatokra kerül sor: az iskolában új emelet építése, a bővítés közművesítése, kerékpártároló létesítése, japánkert kialakítása.

A munka elvégzésére 177,4 millió forint áll rendelkezésre. A judoterem a kormány, a Magyar Judo Szövetség és a helyi lakosok összefogásának eredménye lesz. A Magyar Judo Szövetség vállalása, hogy ötszörösére növeli a judósok számát Magyarországon. A gazdagréti edzők szerint jelenleg nagyon kevés hely van judóra a környéken, pedig rengeteg cselgáncsozó, vagy más néven judoka műveli a sportot. Korábban a kerületi televízió egykori épületében alakítottak ki önálló termet erre a célra. Az új edzőbázis fellegvára lehet az utánpótlás nevelésnek, de egyben a legmagasabb elvárásoknak megfelelő verseny és edzőhelyszín is lesz.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: magyarepitok.hu)