A 2012-es londoni olimpián ezüstérmet szerző Ungvári Miklós négy esztendő elteltével, Rio de Janeiróban is tatamira lép, azonban most már egy súlycsoporttal feljebb, a 73 kilogrammosok között méretteti meg magát.





– Milyen formában van?
– Edzőtáborozásokkal a hátam mögött, most még egyáltalán nem vagyok csúcsformában. Ám egyre jobban érzem magam. Bízom benne, az engem noszogató edzőimnek lesz igazuk, s tényleg Rióban, a meccsnapon leszek majd a legjobb állapotban.

– Négy éve második volt. Most is éremesélyes?
– Nem tartom magam a legnagyobb favoritnak, de egy olimpián sosem lehet tudni. Az tény, hogy sokkal nehezebb a feladatom, hiszen amíg Londonban a 66 kilogrammosok között indultam, addig most már a 73 kilósok mezőnyében szállok harcba. Erősebbek az ellenfelek, de érzek magamban annyit, hogy mérkőzéseket nyerjek. Persze az is benne van a pakliban, hogy elbukom az első meccsemen, de szeretném elérni azt, ami az utóbbi időben nem nagyon sikerült, hogy csúcsformához közelítve küzdjek. Meglátjuk, ez mire lesz elég.

– Brazíliából aggasztó hírek érkeznek, nem tart a rossz körülményektől?
– Természetesen én is hallottam, hogy nincs mindenki megelégedve az olimpiai faluban található szállásokkal, valamint a Zika-vírustól is sokan félnek. A Magyar Olimpiai Bizottság csapatvezetője, Fábián László azonban azt mondta, minden rendben van. Szóval, nem aggódom. Én öt nappal a verseny előtt utazom, addig és utána is csak és kizárólag a feladatomra koncentrálok.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Blikk.hu
Szabó Endre írása
Fotó: MTI, Kovács Attila)