A magyarok szereplését nem kísérte sok szerencse az Egerben rendezett Világkupán: Vincze Gábor (81 kg) a verseny előtt pár nappal kézsérülést szenvedett az edzésen, ezért vissza kellett lépnie. Burányi Flórára kemény ellenfél várt, ellenfele ugyanis az orosz Jelena Bogdanova volt, aki a 2013-es egri Európa-bajnokságon a 63 kilogrammosok mezőnyében ezüstérmet szerzett.



A találkozón Burányi egy pillanatnyi kihagyás következtében veszített, ráadásul kétszeresen balszerencsés volt, mivel legyőzője a következő mérkőzésén kikapott, a magyar sportoló nem folytathatta a vigaszágon sem a szereplést, és helyezetlenül zárt.

„Éreztem, hogy az orosz lány belép a lábam mögé, egy egyszerű mozdulattal kitérhettem volna előle, de én sajnos felemeltem a lábam, ellenfelem pedig ledöntött – mondta Burányi Flóra a meccs után. – Egy figyelmetlenség, rossz döntés miatt veszítettem. Nagyon bosszant, hogy ilyen hiba következtében szenvedtem vereséget.”

Négy arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal Üzbegisztán végzett az éremtáblázat élén. A Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint a harmincegy résztvevő ország közül tizenötnek a sportolói szereztek legalább egy dobogós helyet.

A magyar judósok közül Szabó Nikolett (70 kg) tavaly szerzett világbajnoki aranyérmének köszönhetően már biztos résztvevője a 2016-os riói paralimpiának.


{edocs}/images/stories/versenykiirasok/ibsavk2015eger.pdf,640,1000{/edocs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2015
Forrás: MTI
Sport1TV)