Világ- és Európa-bajnoki címei mellé paralimpiai aranyérmet is beszerezne Szabó Nikolett, aki a tatamin szereplő parasportolók egyik legkiválóbbja. Az eddig három paralimpián járt cselgáncsozó most érezhető megkönnyebbültséggel tekint a jövőbe.


Szabó Nikolett (kékben) a judós kapitánnyal, Keserű Józseffel a londoni paralimpián


Pályafutása során eddig három paralimpián lépett tatamira Szabi Nikolett, aki a 2012-es londoni rendezvényen bronzérmet harcolt ki. Mint mondja, addig nem hagy fel az élsporttal, ameddig nem szerez egy paralimpiai bajnoki címet. A 70 kilogrammosok között próbálkozó hölgy néhány napja igencsak kiegyensúlyozott.

„Ennek oka az, hogy egy év munkanélküliség után végre kaptam állást – újságolta Niki. – Mivel nyolcvan százalékosan csökkent látóképességű vagyok, ez roppant öröm. De az igazán jelentős esemény az, hogy a Puebla Tanácsadó Kft. jóvoltából rendszeres havi utalványellátásban részesülök, így azért csak könnyebb a megélhetésem, a sporttevékenységem.”

A cselgáncsozó által említett vállalkozás a paralimpikon mellett további tizennégy, a 2016-os, Rio de Janeiróban esedékes olimpián éremre esélyes birkózót és cselgáncsozót is támogat.

„Hát, ezt is megéltem, végre anyagi biztonságban készülhetek - folytatta Niki. – Aztán ha paralimpiát nyerek, utána gyermeket szeretnék, s mindjárt ikreket. Ha lehetséges, akkor kisleányt és fiút...”

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Forrás: Bors
Szabó Sándor írása)