Bíró Norbert, az IBSA judo bizottságának elnöke, az Eb szervezőbizottságának vezetője a Judoinfo szerkesztőségének eljuttatott nyílt levelében mondott köszönetet a judósok példátlan összefogásáért.




Hatalmas öröm és egyben megtiszteltetés volt számomra, hogy az Egerben megrendezett IBSA Európa-bajnokságot és junior Világjátékokat a parasportban ritkán látható médiaérdeklődés övezte. Napokon keresztül halhattunk híreket, mind a rendezés, mind a magyar versenyzők nagyszerű teljesítménye kapcsán.



Apró hiányérzetem csak azért lehetett, mert a legtöbb cikkben engem, mint főszervezőt emeltek ki, de ha valaki, akkor én tudom a legpontosabban, hogy a sikerek mögött számtalan segítő, önkéntes húzódott meg az árnyékban. A teljesség igényével – azonban valószínűleg ezt a kritériumot nehezen teljesítve – szeretnék megemlíteni olyan személyeket, akik nélkül aligha működött volna ennyire olajozottan a sportverseny.

Az esemény alapját a két rendező szervezet Magyar Judo Szövetség és Magyar Paralimpiai Bizottság – a sorrend csak az alfabetikus rendet követi – és elnökeik, Gömöri Zsolt és dr. Tóth László támogatása adta. Külön megtisztelő volt látni, hogy a szerdai versenynap döntő mérkőzéseit az MJSZ szűkebb vezetésének tagjai, dr. Tóth László, Nagy György, Nagy András és Csizmadia Zoltán a helyszínen követték végig.

A sportági szövetség bíró bizottságának két vezetője, dr. Eleki Zoltán és Gosztonyi Balázs remekül felkészítette a fiatal bírói gárdát, amelynek tagjai váratlan helyzetekben is hibátlanul teljesítettek, ezzel kivívták a külföldi szakemberek elismerését is. A tatamin Gosztonyi Balázs és Havasi Viktor annak ellenére állta jól a sarat, hogy mindketten életük első IBSA-versenyén vezettek mérkőzéseket.

A technika problémamentes működtetése Braun Ákos és Pfeffer Árpád összehangolt munkáját dicséri. Az élő közvetítésnél Péntek Zoltán végzett pótolhatatlan munkát. A verseny „hangja” először kapott ilyen jellegű feladatot, és Jurina Dária a csapat Benjáminjaként nemcsak egyszerűen megoldotta, hanem nagyszerűen végezte könnyűnek nem mondható feladatát.



A helyi Egri VSI fiatal judokái a verseny egésze alatt szépen kiegészítették a bírói gárda teljesítményét, és e mögött leginkább Horváth Tamás edző előkészítő munkája húzódik meg.

A versenyt beharangozó kisfilm elkészítésében a VEJSE aktív szülői gárdájának oszlopos tagja Fülöp Károly segédkezett.



A megnyitó fényét emelte a Varga István edző vezette gyomaendrődi judokák színvonalas produkciója. Az MPB munkatársai fáradhatatlanul és maximális profizmussal egészítették ki a judós szakemberek tevékenységét. Kovács Brigitta, Tóth Veronika és Szabó Kristóf mind az előkészítő szakasz, mind a tényleges esemény alatt elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikeres lebonyolításban. Bernau Péter kiválóan fogta össze a sajtó képviselőinek munkáját. Ötleteivel és lelkes odaadásával Tardos János csapatunk motorjaként működött és működtetett.

Nem feledkezhetünk meg a sportolók műhelyeiről sem, hiszem Hajtós Bertalan és Keserű József edzők rövid idő alatt is képesek voltak formába hozni versenyzőiket. Köszönet illeti a KSI SE vezetését is, hiszen lehetővé tették Vincze Gábor felkészülésének infrastrukturális hátterét, míg Stéhl Gábor partnerként segítette az edzéseket.

A sikerek hátterében azonban leginkább az a fajta harmonikus együttműködés húzódik meg, amely az MJSZ és MPB első közös rendezése kapcsán szinte tapintható volt.



Igyekeztem összegyűjteni a legaktívabb személyeket, ha valakit esetleg kifelejtettem attól elnézést kérek, és neki, illetve a felsoroltaknak is KÖSZÖNÖM! Így, csupa nagybetűvel!”

Az egri IBSA Európa-bajnokság egyéni eredményei: KLIKK IDE!
Az egri junior Világjátékok egyéni eredményei: KLIKK IDE!
A Világjátékok csapat eredményei: KLIKK IDE!


 

LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Eger TV)