Együttműködési megállapodást írt alá az Azeri és a Magyar Paralimpiai Bizottság az egri látássérült Európa-bajnokság zárónapján. Pénteken, a csapatverseny és a junior világjátékok küzdelmeiben nem volt magyar érdekelt, ennek ellenére elmondható, hogy a magyar válogatott kimagaslóan szerepelt. Mindhárom induló bronzérmet szerzett.



Szabó Nikolett bronzérme után csütörtök délután, illetve este Burányi Flóra és Vincze Gábor is tatamira lépett, mindketten a bronzéremért küzdhettek.

Burányi Flóra legjobb eredménye korábban egy ötödik hely volt, de azt még az ifjúságiak között, 48 kilogrammban érte el. Most súlycsoportot váltva az 57 kilogrammos felnőtt mezőnyben, hazai pályán bizonyított. A bronzmeccset megnyerte.

A már a sydneyi paralimpián is induló 81 kilogrammos Vincze Gábor bordasérüléssel vállalta a bronzmeccset, amit ipponnal nyert. Mindhárom magyar bronzérmes lett.

A zárónapon a magyar és az azeri paralimpiai bizottság képviselői együttműködési megállapodást írtak alá. Magyar részről Gömöri Zsolt, elnök hangsúlyozta, több stratégiai partnere van a Magyar Paralimpiai Bizottságnak, de nemzetközi szinten ez az első. Ilgar Rahimov, az Azeri Paralimpai Bizottság elnöke kiemelte, országa aktívabb szerepet szeretne betölteni a sportdiplomácia terén. A londoni paralimpián sikerült jó kapcsolatot kiépíteni a magyarokkal. Ezt kívánják folytatni például közös edzőtáborok, szakmai fórumok szervezésével.
 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: TV Eger
Turay Zoltán
Fotó: Szántó György)