„Ravennából jöttünk, mesterségünk címere: Judo! A kaposvári Bárczi Gusztáv Módszertani Központ judokái az idén is meghívást kaptak az olaszországi Ravennában megrendezett 9. Le Giornate dello Sport come Integrazione nyílt olasz G-Judo bajnokságra, amelyre május 9. és 12. között került sor – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Pilbauer István testnevelő, judoedző.



– A négy napos rendezvény keretén belül megrendezett nemzetközi judoverseny sérülteknek (mentális, mozgásos), amelyen kilenc ország versenyzői léptek tatamira, köztük a kaposvári Bárczi DSE négy judósa.

A csütörtök az utazás és a csapatok érkezésének napja volt, amikor is tíz órányi utazás után akadt egy óránk, hogy leugorjunk a szállásunktól kétszáz méterre lévő tengerpartra. Este kilenc órától technikai értekezlettel zárták a szervezők és csapatvezetők a napot.

Péntek délelőtt mérlegelés, egy közös átmozgató edzés és a kategóriákba sorolások pontosítása szerepelt a programban; ahol Tóth Mónikát rögtön DIR P2-ből át is sorolták DIR A-ba, egy normál ukés „tesztmérkőzés” alapján.




Délután négy küzdőfelületen kezdődtek a versenyek. A kettesen Koltai Dávid kezdett elsőként férfi DIR A 55 kilogrammban, ahol brazil ellenfelét ipponnal verte földharcban. Következőként egy Costa Rica-i ellenfele volt, sajnos idegességében és figyelmetlenségében rásétált egy hatalmas kétkaros válldobásra, így második helyezést ért el a végén.

Közben az egyesen Tóth Mónika is elkezdte a küzdelmet a női DIR A 66 kilogrammos csoportjában. O soto gari után leszorítással verte az első meccsén az olasz ellenfelét, majd második mérkőzésén két kapott intés után földharcban veszített.

Paksai Erikának a női DIR A 48 kilogrammban oda-visszavágós küzdelme volt, mert itt csak ketten voltak a csoportban. Erika mindkét mérkőzést nyerte olasz ellenfelével szemben: az elsőt egy tani otoshi utáni leszorítással, másodikat egy hatalmas ko uchi garival.
 


Rezsek Lászlónak a férfi DIR 2P 55 kilogrammban egy olasz és egy holland ellenfele akadt, mindkettőt egy erőtlen jukó értékű dobás utáni erőteljes leszorítással verte ipponra.

Ezekkel az eredményekkel sikerült kiharcolnunk a csapatversenyben a második helyet, a német csapat után és a Costa Rica-i előtt.




Szombat délelőtt az összes versenyző egy közös felvonuláson vett részt Ravenna belvárosában, amelynek végén a főtéren a város alpolgármestere köszöntötte a csapatokat és az összegyűlteket, miközben szuper dzsembori hangulat alakult ki.

Délután ismét a Pala de Andre sportcsarnokban voltunk, ahol az „épekkel” közös felvonulás és show volt; minden csapat tartott egy rövid bemutatót a tudásából a legjobb judokáival, majd a versenyzők átvették az emlékserlegüket. Este a szállásunkként szolgáló hotelban zenés záró buli volt a versenyzőknek.

Május 12-én vasárnap kihagytuk a Mirabilandiai programot, összecsomagoltunk és fél 11-es hazaindulással még előttünk volt a tíz órás utazás….

Szeretnénk megköszönni a Kaposvári NASE judoszakosztályának az integrált felkészülési lehetőséget és támogatóink segítségét – nélkülük nem tudtunk volna kijutnia tornára utazni: Balatincz-Illés Építőipari és Szolgáltató Kft., Piramis Vállalkozás és egy magánszemély.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
 
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Bárczi DSE)